Foråret står lige rundt om hjørnet, i hvert fald hvis man kigger på kalendermånederne. Det kan være svært at forudsige, hvornår det rigtige forår for alvor rammer Danmark med mere lune temperaturer, grønne blade på træerne og anemoner i skovbunden. Mange af os går igennem vinteren og venter på, at de første forårstegn begynder at indfinde sig, så vi ved, at vi går mod lysere og varmere tider.

For en stor del af befolkningen bringer foråret også andet end glæde og overskud med sig. Det er nemlig også forbundet med høfebersæsonen, som kan starte på forskellige tidspunkter, alt efter hvilken sæson vi får. For nogle er høfeberen en træls ting med lidt kriller i halsen, mens det for andre er decideret ulideligt, hvis ikke de får høfebermedicin.

Hvad er høfeber?
Hvis du er allergisk overfor høfeber, så vil du ofte blive ramt af en kriller i halsen, røde øjne som klør, og nogle oplever også at deres næse nemt løber i vand. Der er forskellige grad af høfeberallergi, og selvom at medicin selvfølgelig aldrig er at foretrække, så kan høfeberen være så slem for mange danskere, at de ikke ville kunne have en almindelig hverdag, hvis ikke de fik deres medicin.

Selve høfeberen kommer sammen med pollen, så når der begynder at komme pollen i luften, kan folk med høfeber mærke det via de beskrevet symptomer.

Hvordan behandler man høfeber?
Langt de fleste kan nøjes med håndkøbsmedicin på apoteket mod høfeber. Her er det næsespray, øjendropper og allergipiller, som modhjælper den allergiske reaktion. Der er som sådan ikke noget farligt ved høfeber, men det kan være voldsomt ubehageligt, hvis man døjer med det i en høj grad.

Hvis du føler dig meget hæmmet af din høfeber og ikke føler, at håndkøbsmedicinen er nok, kan du kontakte din læge og høre om andre og stærkere behandlingsformer.

Langt de fleste kan nøjes med håndkøbsmedicin på apoteket mod høfeber. PR-foto