Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegade 10
4700 Næstved
Tlf. 55 88 39 40
kulturcenteret@naestved.dk

Følg kulturcentret på Facebook

Følg kulturcentret på Instagram 

Åbningstider
Mandag-fredag kl. 10-15
Torsdag kl. 10-17

Lukket på helligdage, hele juli måned, samt mellem jul og nytår.

Du finder kontoret i Kommandantbygningen, indgang i nordlige gavl (indgang 10A).

Sydsjællands centrum for kultur
Året rundt er Grønnegades Kaserne Kulturcenter vært for en lang række spændende kulturelle begivenheder: koncerter, teaterstykker, cabareter, udstillinger og festivaller.

Den gamle kaserne tiltrækker kunstnere fra hele landet og udlandet. Du kan opleve alt fra Frank Sinatra-fortolkninger til taiwanesisk acapella, komikere som Flemming Jensen, Per Pallesen, Jan Monrad og Amin Jensen og sangerinder som Jette Torp. Der er kort sagt noget for enhver smag.

Bestil billetter. Bemærk at du kan købe et “rabatkort”, der giver adgang til 10 koncerter for stærkt nedsat pris.

Fra kaserne til kulturcenter
Grønnegades Kaserne husede som navnet antyder tidligere gardehusarerne. De smukke gamle bygninger midt i Næstved danner i dag rammerne om et rigt kultur- og foreningsliv på Sydsjælland. En række foreninger er tilknyttet kulturcentret, en del af dem benytter de stemningsfulde lokaler til møder.

Fra 1797 frem til 1977 var Grønnegades Kaserne hjemsted for både fodfolk og rytteri. I 1978 overtog Næstved Kommune hele området og alle bygningerne, og i 2002 var det nye kulturhus klar til indflytning.

Et væld af teateroplevelser
Kulturcenteret lægger lokaler til Børnekulturhuset arrangementer, der er et tilbud til alle børn i Næstved Kommune.

Her spilles også de fleste forestillinger af Næstved Teater, som tilbyder 20 – 25 voksenforestillinger og 10-15 børneforestillinger i løbet af sæsonen.

Musikalsk underholdning
I Grønnegades Kaserne Kulturcenter kan du opleve koncerter arrangeret af Næstved Jazzklub.

Vershuset står bag en lang række koncerter i Musikstalden. På plakaten er rytmisk musik fra pop til rock og blues, med både mindre kendte og helt pladeaktuelle navne.

Suså Festival er en klassisk musikfestival, der afholdes i sensommeren – tre intense dage med fremragende solister og ensembler fra ind- og udland.

Billedkunst
Næstved Kulturforening arrangerer udstillinger med lokale kunstnere og kunsthåndværkere.

Grafik Galleriet er en del af det kunstnerstyrede grafiske værksted. Her kan du opleve forskellige udstillinger, der håndplukker værker fra værkstedets omfattende beholdninger af originalgrafik ofte i kombination med udefra kommende værker.

Kunstnerisk karriere
Talentskolen er for dig, som drømmer om en karriere inden for film, teater, musik eller billedkunst Talentskolen tilbyder treårige kurser for 15 – 25 årige unge, som man kan passe sideløbende med f.eks. en ungdomsuddannelse eller et job.


premiumpartner