riders cup2Den 6-9. august venter der et hæsblæsende springdrama, når op mod 400 topheste sammen med deres ryttere fra hele 14 nationer fra hele verden skal springe om samlet næsten 1,2 millioner kroner til Riders Cups internationale stævne i Herlufmagle. Og begivenheden er ikke kun for hestefolk.

Den lille landsby Tybjerg ved Herlufmagle er normalt et meget fredeligt sted, men fra torsdag den 6. til og med søndag den 9. august vil det vrimle med 1600 hesteben, der tilsammen skal springe 1200 gange på den 8.000 kvadratmeter store udendørs arena, der ikke ufortjent har fået navnet Danmarks smukkeste springbane:

”Vi er simpelthen så glade og stolte over, at så mange gode ryttere fra hele verden har valgt at tage til vores stævne, og vi har virkelig lagt os i selen for, at stævnet skal blive en stor oplevelse både for ryttere, hestefolk og alle andre. For springning på det her niveau er simpelthen så fascinerende at kigge på, uanset om man er til heste eller ej”, siger Glen Nielsen, arrangør af stævnet.

riders cupEn folkefest
Showet er for ridebanespringning hvad Champions League er for fodbold, og selvom det handler om heste, er det ikke kun for hestefolk. Der er lagt op til forkælelse af hele familien i de smukke rammer, der blandt andet byder på hoppeborg, springbane og film for børnene, og så vil der blive serveret lækker mad fra Riders Cups berømte restaurant og Café. Riders Cup giver gratis kaffe og kage lørdag mellem klokken 14.30 og 15, så alle uanset pengepung kan nyde springsport på første klasse:

”Vi håber, at rigtig mange vil komme ud til os og være med til at gøre den her sportsbegivenhed til en folkefest sammen med os. Vi vil så gerne vise folk i lokalområdet, hvad topspringning er, og det skal ikke være afgørende, om man kan lide heste eller ej, for der er noget herude for alle aldre og alle interesser”, siger han.

Showet byder også på spændende shopping af hesteartikler, og så er der selvfølgelig gratis entré. Stævnets største klasser, hvor rytterne rider om point til verdensranglisten kan opleves torsdag klokken 16.00 og både fredag, lørdag og søndag klokken 13.30.

Se mere information på www.riderscup.dk

Fakta om stævnet:
Stævnet foregår i Tybjerg lige uden for Næstved på adressen Tybjergvej 14, 4160 Herlufmagle.

Der rides fra morgen til aften, og der kommer omkring 400 heste til start med ryttere fra 14 forskellige nationer i hele verden. Den samlede præmiesum er næsten 1,2 millioner kroner.