Tirsdag 13. april åbner alle butikker i Sct. Jørgens Park, og kunstinteresserede kan igen besøge pop-up-galleriet fra den 16. april. 4 nye kunstnere, der tilsammen dækker forskellige kunstarter, byder indenfor til en mangfoldig udstilling – hvor værkerne klæder hinanden og giver gæsterne en helt unik oplevelse.

”Vi har virkelig set frem til at kunne byde både kunder og butiksejere velkommen tilbage til shoppinglivets glæder i vores hyggelige butikscenter, siger en glad Signe Tedaldi – formand for Centerforeningen- og fortsætter ”Og da vores butikscenter ikke overskrider 15.000 kvm. er det derfor muligt at åbne helt op fra den 13. april, hvor vi naturligvis alle er meget bevidste om, at Covid-19-restriktionerne stadig er en naturlig del af hverdagen i shopping-centeret”.

Meget alsidig kunstudstilling

Fra fredag den 16. april – lørdag den 1. maj kan gæsterne i pop-up-galleriet i Sct. Jørgens Park se kunstværker udført af de 4 KUBA-medlemmer, Lisbeth Ancher fra Haslev, Anke Jensen fra Herlufmagle, Lis Krøigaard fra Mogenstrup og Anna Johansen fra Næstved. Udover at være medlemmer af KUBA er Anke, Lis og Anna desuden med i kunstnergruppen Kontrazt, som har værksted på Ærøvej 5b.

De 4 kunstnere fortæller her om deres inspiration og teknikker:

Lisbeth Ancher

”Jeg er en dame, som er begyndt at male i en sen alder, og jeg elsker at male i såvel olie som akryl. Det har altid været vigtigt for mig at tænke i kreative løsninger, og det bruger jeg i mine malerier, hvor det er et must for mig at bruge forskellige malemedier og redskaber. Mine motiver er naturen, solopgange og solnedgange samt skønne landskaber i abstrakte former. ”

Anke Jensen

”Det er inspirerende at eksperimentere med akrylmaling og materialer, hvor der skal bruges lidt større armbevægelser. Mit arbejde med collager går i en hel anden retning. Her er det øjet der fanger en farve eller en struktur, som klippes ud af magasiner og arrangeres på akvarelpapir. Den sidste finish bliver nøje tilføjet med tuds og metalfolie.”

Lis Krøigaard

”Jeg er autodidakt abstrakt maler. Min inspiration kommer igennem naturen, som jeg nyder meget at være i. Primært maler jeg i akryl på store lærreder, hvor motiverne vokser frem. Jeg er optaget af, hvordan farverne spiller sammen i billedet, og hvordan der kommer dybde i det abstrakte motiv.”

Anna Johansen

”Mennesker, og hvordan mennesker påvirkes af og i deres omgivelser er noget, der optager mig. Det kommer til udtryk i keramikskulpturer og malerier, som både kan være vellignende portrætter eller mere almenmenneskelige skildringer.”

Åbningstider i Galleriet i Sct Jørgens Parks butikscenter
Fredage: 13 – 17
Lørdage: 11-13
Der er gratis adgang

Pressefoto
Del på sociale medier