Mandag den 25. oktober kl. 19–21 vil Jesper Stein fortælle om sin selvbiografiske roman ”Rampen” på Næstved Bibliotek.

Mange kender nok Jesper Stein som forfatter til en række populære kriminalromaner med vicekriminalkommissær Axel Steen som hovedperson, men denne aften er emnet hans meget personlige selvbiografiske roman ”Rampen”, der udkom i efteråret 2020.

Ærlig beretning om en kernefamilies opløsning
I ”Rampen” skriver han hudløst ærligt om sin families opløsning. Han ser tilbage på forældrenes opslidende og bitre skilsmisse, da faderen, som var gymnasielærer, forelsker sig i en elev. Romanen er skrevet efter forældrenes død og fortalt og sat i scene af den voksne forfatter. Den fortæller både om en kærlighed opvækst indtil katastrofen rammer, og om svigt og bitterhed og om at drikke sig væk fra smertefulde perioder. Med bogen forsøger forfatteren både at forstå sine forældre og se sine egne dæmoner i øjnene.

”Rampen” blev i april 2021 hædret med Læsernes Bogpris 2021. Prisen uddeles af Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker efter afstemning blandt læserne.

I efteråret fokuserer Næstved Bibliotek og Borgerservice på manderoller. Foredraget med Jesper Stein er en del af dette.

Fakta: Jesper Stein er født 1965 i Århus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist. Han har skrevet 6 kriminalromaner med Axel Steen som hovedperson. For den 4. bog i serien: ”Aisha” modtog han i 2015 boghandlernes Gyldne Laurbær og for den 6. bog i serien ”Solo” blev han tildelt Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi.

Billetter til 50 kr. kan købes på www.naesbib.dk 

Del på sociale medier