Vi lever i en tid, hvor det er mere vigtigt end nogensinde før, at vi er skånsomme over for miljøet og tænker over, hvor meget vores handlinger påvirker miljøet. Det er både i form af, hvad vi spiser, hvilke energikilder vi bruger, men også hvor meget vi producerer. Der er altså flere forskellige områder, vi skal skære ned på, men et godt sted at starte er at købe mere genbrug og mindre nyt. Hver gang vi køber noget nyt, er vi med til at øge produktionen af nye produkter, hvilket er meget skadeligt for miljøet, når man lige så godt kunne have købt noget, som allerede var blevet produceret.

Køb dit IT-udstyr genbrugt

Inden for de seneste par årtier er der kommet flere og flere virksomheder på markedet, som har specialiseret sig i at købe IT-produkter og at sætte dem i stand, så de er næsten helt som nye. Et godt eksempel på dette er f.eks. Refurb, som er specielt dygtige til lige netop dette. De er f.eks. eksperter i at købe brugte Dell bærbar computere og at sætte dem fuldstændig i stand med nye dele, hvis der er behov for det. Herefter sætter de dem til salg til en langt bedre pris end, hvis man ville købe sådan en computer fra ny. Man behøver altså ikke at gå på kompromis med sin computer i forhold til kvaliteten, da der vil typisk blot være nogle ydre skønhedsfejl.

Køb brugt tøj

Udover at købe genbrugt IT-udstyr, så kan du naturligvis også gøre det helt samme med tøj. Tøjindustrien er en af de helt store syndere i forhold til klimaet og global opvarmning. Vi producerer gigantiske mængder tøj på årlig basis, fordi modetrends forandrer sig konstant. Det er dog en skam af flere forskellige grunde. Først og fremmest fordi det skader miljøet, men også fordi, at det er blevet meget dyrt at følge med moden. Det behøver dog ikke at være nogen af delene. Du kan sagtens købe genbrugstøj, som passer ind i nutidens stil, og som samtidig ikke koster specielt mange penge. I mange genbrugsbutikker kan du være heldig at finde billigt tøj, som normalt ville koste langt flere penge, hvis du skulle købe varerne fra ny. Derudover reducerer du også efterspørgslen efter nyt tøj, hvis du begynder at købe mere brugt, hvilket er meget positivt for miljøet. Der findes en masse fantastisk tøj i genbrugsbutikker, som bare venter på at blive købt.

Hver gang vi køber noget nyt, er vi med til at øge produktionen af nye produkter, hvilket er meget skadeligt for miljøet, når man lige så godt kunne have købt noget, som allerede var blevet produceret. Foto: ABW
Del på sociale medier