Julen står for døren, og Holmegaard Værk summer af julefejring i alle ender og kanter. Lav din egen julepynt og gaver i de kreative værksteder, oplev årets smukt dekorerede juleborde i caféen, og smag på julen i museets Restaurant Holmegaard. Du kan også få blæst din helt egen personlige julekugle af museets professionelle glasblæsere og finde et stort udvalg af julegaveidéer i museumsbutikken.

Lav en personlig julegave
I Glasatelieret kan du fx pynte juletræer, lygter og julekugler i glas, og få dem sandblæst med smukke juledekorationer. Eller du kan udsmykke et glas til mormors marmelade og farfars personlige snapseglas. I Keramikatelieret får du mulighed for at male på bl.a. kaffekrus og skåle, og du kan også fremstille juleornamenter i ler og gips. Du får selv hænderne helt ned i de forskellige materialer – naturligvis under kyndig vejledning af det hjælpsomme personale.

Alle kan være med, og for alle aktiviteter gælder det, at du får dine kreationer med hjem med det samme, så de er klar til at blive hængt op eller pakket ind og lagt under juletræet. Priserne i ateliererne starter ved 50 kr. og varierer alt efter, hvad du vælger at arbejde med.

Oplev årets juleborde
Samtidig slår Holmegaard Værk dørene op for en ny tradition. Kom og se årets juleborde i Café Kähler, der er dækket op ud fra temaet ’Glas & Keramik’. Der er syv stemningsfulde og personlige juleborde at lade sig inspirere af, og mange af de viste produkter kan naturligvis købes med hjem. De særligt inviterede bidragsydere er Nina Nørgaard, Jonas Noël Niedermann, Christine Bové, Blæs, Keramik- og Glasværkstedet og Det brune værksted. Holmegaard Værk bidrager også selv med et julebord kurateret af kunsthåndværker Jeanette Lopez-Zepeda.

Få din hele egen julekugle
Skal du have et helt særligt juleminde med hjem fra Holmegaard Værk, kan du få blæst din egen personlige julekugle i glas af værkets dygtige glasblæsere. Du vælger selv farve og mønster, og så bliver kuglen blæst, mens du ser på. Glaskuglen skal køle af, inden den er klar til at pynte på dit juletræ, så prisen på 200 kr. inkluderer forsendelse hjem til dig.

Smag på julen
Bliver du og familien sultne i løbet af dagen, kan I indtage frokosten i Restaurant Holmegaard. Her har køkkenchefen kreeret en juleplatte og en julemenu i tre serveringer med alt, hvad hjertet begærer. Der er naturligvis også hjemmelavet gløgg, æbleskiver og brunkager på kortet. Bord kan bookes på tlf. 3120 8671.

Læs mere her

Foto: ABW