Dit Næstved har bedt de nyvalgte og genvalgte medlemmer af byrådet om at besvare tre spørgsmål. Süleyman Yücel fra Venstre medvirker her. Süleyman er medlem af Socialudvalget samt Beskæftigelses- og Rekrutteringsudvalget.

Hvor står Næstved stærkest?

Næstved Kommune har meget at byde ind med til vores borgere, men det betyder ikke, at det ikke kan blive bedre. Vi har en fantastisk natur, som mange andre kommuner er misundelige over. Vi har Susåen, Gavnø, Herlufsholm og mange andre skønheder, som vi skal være bedre til at sætte pris på. Næstved bliver ofte talt ned, fordi vi ikke er særlig gode til at fokusere på de gode ting, men altid snakker om de dårlige ting.

Hvad udfordrer os?

Det betyder dog ikke at vi ikke har udfordringer i vores kommune. En af de allerstørste udfordringer, vi har, er vores ældreområde. Ja, mange siger at det er et generelt problem, men jeg vælger at fokusere på det kommunalt. Vi har desværre rigtig mange medarbejdere, som er utilfredse med arbejdsvilkårene og ikke er særlig glad for at arbejde indenfor området. Vi skal være bedre til at lytte til dem, da de mange gange selv har løsningerne til hvordan tingene kan blive bedre. Mange mennesker har brug for at blive hørt, og ikke talt ned til. Vi skal have skabt et arbejdsmiljø, hvor folk tør sige deres mening, og komme med ris og ros, uden at risikere at blive fyret.

En anden stor udfordring er vores erhvervsvenlighed. For uden vores virksomheder, kan vi ikke tilbyde vores borgere et bedre serviceniveau. Det hænger sammen. Flere virksomheder betyder flere skattekroner, som vi kan bruge til vores børn, unge, ældre og bedre infrastruktur. Vi skal være meget bedre til at hjælpe vores virksomheder til at blive dygtigere til at tjene penge, og sørge for at de kan udnytte deres fulde potentiale. Det kunne eksempel være den grønne omstilling, især omkring el-biler. Vi skal, sammen med erhvervslivet, skabe rammerne for at skabe el-ladestationer, som både virksomhederne og borgerne kan få glæde af. I sidste ende er det win-win.

En tredje udfordring er vores skoleområde. Faktisk vores fremtid, for uden vores børn er vi intet i denne verden. Vi skal skabe de bedste rammer for at give dem en fantastisk barndom og ungdom, så de kan få sig en god uddannelse. I mine øjne er børnene ikke en udgift, men en investering. I stedet for hele tiden at skære i budgetterne, lave en masse underlige ting, for at spare penge på området, så skal vi investere massivt på det område. Vi skal have de selvstændige skoler tilbage – give magten til den enkelte skole, enkelte lærer, og de skal i fælleskab med forældrene finde frem til den bedste løsning for den enkelte elev.

Hvis du skulle vælge 2 ting, som er det vigtigste fokus i 2022 – hvem/hvad og hvorfor?

Vi skal være tættere på vores borgere og virksomheder, så de kan føle sig hørt og at kommunen tager deres henvendelser alvorligt.

Jeg vil bruge de næste fire år til at bekæmpe de snæversynede ideer og tanker, og prøve at få Næstved til at drømme stort.

Foto: Næstved Kommune