Omstridte teltlejre til asylsøgere bliver lukket

De omstridte teltlejre, hvor der siden i fjor har boet hundredvis af asylsøgere, bliver nu lukket.

Det erfarer Jyllands-Posten.

Lukningen sker som led i en større plan, hvor antallet af pladser i asylsystemet skal bringes ned fordi, at der er kommet langt færre asylsøgere til Danmark end ventet.

Før sommerferien lukkede Udlændingestyrelsen, som hører under udlændingeminister Inger Støjberg, fire asylcentre med 420 pladser, mens yderligere to centre med 655 pladser skulle tømmes for beboere og være en del af beredskabet, hvis asyltilstrømningen pludselig skulle stige igen.

Dengang lød det fra styrelsen, at der ventede flere lukninger, hvis asylsøgningen fortsatte med at være lav henover sommeren, og det er altså den situation, man står i nu.

Den tidligere plan indeholdt en lukning af teltlejren i Haderslev, som skulle indgå i beredskabet. Nu tager man altså et yderligere skridt og tømmer de tre sidste teltlejre, herunder den i Thisted, der var landets første og stod klar i november i fjor.

Her kom det i sidste weekend frem, at lederen stopper, fordi lejren ikke længere gav mening for hende. For nyligt var der et voldeligt overfald på to medarbejdere i lejren, og både beboere og personale talte om en betydelig frustration over, at lejren ikke som ventet kun var en midlertidig bolig for asylsøgerne.

Teltlejren i Næstved var i fokus efter, at personalet lagde en asylsøger i benlås.

12387984_10208169373738591_682561837_n1[1]
Foto: Linette Bach
Tidligere på ugen viste de seneste asyltal et markant fald i forhold til i fjor – og et markant lavere niveau i år end forventet.

Inden for en uge havde blot 36 udlændinge søgt asyl i Danmark. I år er der hidtil kun kommet 4.700 asylsøgere. I 2015 var antallet 21.000.

Det betyder også, at presset på asylsystemet som et hele er blevet markant mindre end først antaget i år, og derfor nedjusterede integrationsminister Inger Støjberg skønnet på det såkaldte landstal.

»Det nye antal flygtninge, som kommunerne nu skal modtage, bliver 7500 i stedet for de 17.000, som vi først meldte ud, men senere har nedjusteret,« lød det fra Inger Støjberg

Danish-Minister-for-Integration-Inger-Støjberg-620x411[1]