Premiere på radio-teater-udgaven af jubilæumsforestillingen

Teatergruppen Talent-1 har forelsket sig i historien om Nattergalen, som har premiere på radio-teater-udgaven af jubilæumsforestillingen fra marts.

En god historie kan ikke blive fortalt for mange gange. Teatergruppen Talent-1 kunne i marts fejre 10-års teaterjubilæum med forestillingen Nattergalen. Nu er historien blevet indspillet som radioteater med de samme skuespillere som stod på scenen, da forestillingen spillede på teatret.

8H2I3R5E
Julie Anna Hedegaard, Kia Lundsgaard Horan og Mariette Marti-Beckmann spiller igen Nattergalen. Men denne gang er det kun deres stemmer, der fortæller eventyret.

– Nogle gange bliver man så glad for en historie, at den er svær at slippe. Og det var lige nøjagtig hvad der skete med Nattergalen. Det er et af H.C. Andersens smukkeste eventyr, og vi havde lyst til at arbejde videre med historien. Det blev til at radioteaterstykke, siger Julie Anna Hedegaard, der spiller med i Nattergalen.

Blev til fire afsnit

At omsætte den mere end en time lange børneteaterforestilling til radioteater har været en udfordring for teatergruppen.

– Vi havde jo manuskriptet og alle replikkerne, men når man kun har lyden og ordene, så er der mange ting som skal fortælles på en anden måde. Hvordan lyder en fødselsdagsgave der bliver pakket ud? Så vi måtte se med helt andre øjne på materialet, siger Julie Anna Hedegaard.

Forestillingen er blevet til en lille serie på fire afsnit, som bliver tilgængelige fire søndage fra 21. august.

Unge skriver eventyr

I forbindelse med arbejdet med radiodramatik har Teatergruppen Talent-1 i samarbejde med Skriveholdet fra Næstved Ungdomsskole skabt et eventyrunivers. Historierne bliver samlet i forestillingen Eventyr fra Regnbuedalen, som alle børnehaver i Næstved vil kunne få gratis på besøg.

– Eventyr fra Regnbuedalen er en teaterinstallation med forskellige eventyr indtalt som lydfiler. Der bliver en lille scenografi og masser af sjove ting, som børnene kan kigge på, mens de lytter til historierne, siger Julie Anna Hedegaard.

Eventyr fra Regnbuedalen skal spille på Næstved Hovedbibliotek i oktober – og derefter kan børnehaverne låne forestillingen.

Alt radiodramatikken kan høres gratis på http://www.radioteatret.dk og via iTunes. Udover børne-radioteater bliver der også produceret til voksne.