Udstilling om Birgitte Gøye og Herluf Trolles bøger frem til den 31. december 2016

”Sjælens lille have” viser en unik samling af 55 bøger fra Christian den fjerdes tid, der ellers normalt gemmer sig på Herlufsholm Kostskole. Her får du historien om de to stiftere af Herlufsholm Kostskole Birgitte Gøye og Herluf Trolle, og den bogsamling, der lagde grunden til skolens berømte bibliotek.

Udstillingens titel ”Sjælens lille have” stammer fra en af de bøger, man kan se i udstillingen, og er den danske oversættelse af bogens latinske titel ”Hortulus Animæ”.

goeye_trolle_det_sker1

Udstillingen er blevet til, på baggrund af de seneste 10 års forskning i den unikke bogsamling, ved Museumsinspektør Susanne Outzen på Næstved Museum og boghistoriker Karsten Christensen. Sammen har de skrevet det rigt illustrerede værk ”Birgitte Gøye og Herluf Trolles bøger”, som udkommer i forbindelse med udstillingen.

Selv om bøgerne er gamle og skrøbelige, vil du via en IPad, kunne bladre dig igennem en del af bøgerne på udstillingen. Man behøver ikke at kunne læse for at få noget ud af udstillingen.

Børn er meget velkomne. Vi har opstillet en række gamle skolepulte, hvor børn selv kan prøve at trykke deres navn, løse opgaver og tegne i den lille bog ”Sig goddag til Birgitte og Herluf”.

Læs mere på hjemmesiden Næstved Museum.