Vand i kælderen?
Kloakmestre landet over har haft travlt i de senere år på grund af kraftige regnskyl. En kombination af underdimensionerede kloakker og uventede skybrud har overbelastet afløbssystemet, hvilket kan få vandet til at stige op over rørene. Har du kælder lavere end afløbssystemet, risikerer du at få spildevand i kælderen, når det regner stærkt. Men vand i kælderen kan også skyldes en banal forstoppelse.

Østerby Kloak gennemgår dit afløbssystem og rådgiver dig om, hvordan problemet bedst kan løses. Har du fået brev fra kommunen vedr. kloakering, så ring og hør hvad kloakmesteren i Tappernøje kan gøre for dig.
i286823014261429276._szw1280h1280_[1]

Klaus Østerby Madsen udfører alle former for kloakarbejde, eksempelvis montering og servicering af højvandslukker.

Højvandslukke og pumpebrønd
Vand i kælderen er et stort problem, som typisk løses ved at installere et højvandslukke. Når det regner meget, kan afløbssystemet ikke lede regnvandet væk hurtigt nok. Et højvandslukke forhindrer, at kloakvandet fra afløbssystemet kan løbe baglæns i ledningerne og op igennem afløbet i din kælder. Højvandslukket kan bedst beskrives som et stykke kloakrør udstyret med to klapper. Klapperne åbner, når spildevandet løber ud af huset, men lukker, hvis kloakvand presses ind udefra.

Man kan få monteret højvandslukke i det enkelte afløb eller på selve kloakrøret. Har du toilet i kælderen skal du have et højvandslukke beregnet til toilet, som er en mere avanceret løsning. Ifølge reglerne skal det blandt andet være udstyret med en alarm, som giver signal om ikke at bruge toilettet, når højvandslukket er slået til. Nogle vælger derfor helt at fjerne toilettet i kælderen.

i286823014230488585._rsw480h360_szw480h360_[1]

Pumpestation
Som alternativ til højvandslukke kan Østerby Kloak etablere en pumpebrønd, der opsamler spildevand fra gulvafløb. Når pumpebrønden er fyldt, bliver spildevandet pumpet ud i det offentlige afløbssystem ved hjælp af en eldrevet pumpe. Pumpebrønden placeres normalt uden for huset.

Har du flere afløb i kælderen, kan en pumpebrønd være den billigste løsning. Med en pumpestation er du helt koblet af det offentlige kloaknet, så vandet ikke kan komme ind til dig. Men dit eget spildevand ryger stadig ud i den fælles kloak.

Hvilken løsning, der er bedst, er forskellige fra hus til hus. Men har man én gang haft spildevand i kælderen, bør man få det ordnet, så det ikke gentager sig. Mange husejere får i disse år installeret diverse løsninger, og så løber vandet videre med større kraft til de huse, der ikke er sikret.

Meget mere end kloakarbejde
Klaus Østerby Madsen løser mange former for byggeopgaver udover kloakarbejde. Har du brug for hjælp til at få nedrevet en bygning mv., bør du ringe og få et tilbud.

i286823014232472794._rsw480h360_szw480h360_[1]

Østerby Kloak støber også fundamenter til huse, nedgraver jordvarme, etablerer minirensningsanlæg og meget andet.

Østerby Kloak er medlem af Byggeriets Kvalitetskontrol.


Østerby Kloak 
Sneserevej 64
4733 Tappernøje
E-mail: osterbykloak@gmail.dk
Telefon: 21 83 00 18