Sange fra tusindvis af hverdage

Der opstår et helt særligt miks af nordisk lys, jødisk klezmer, melankolsk visetradition og oversøisk americana, når Laura Illeborg og Channe Nussbaum slår sig sammen – Illeborg med teksterne og Nussbaum med musikken. Den 29. januar kommer de to garvede sangerinder til Sydsjællands største kulturcenter.a76a75_2016laurachanne[1]

Illeborg & Nussbaum har et poetisk, humoristisk, sorgfuldt og livskraftigt udtryk. Ved duoens koncerter fremfører de et mix af sange fra deres kommende album “Månen ligger på gulvet” og sange fra deres fælles første udgivelse fra 2012. Begge sangerinder har et voluminøst bagkatalog som de garanteret også vil krydre koncerten på Grønnegades Kaserne Kulturcenter med.

Rockanmelder Torben Bille skrev i anledning af duoens første fælles udgivelse ”Illeborg & Nussbaum” i 2012: ”Illeborg & Nussbaum – det lyder som et advokatkontor eller et finere diamantsliberfirma. Man kan høre dem tage telefonen: Illeborg og Nussbaum, hvad kan vi hjælpe med? Men bag efternavnene gemmer sig Laura Illeborg og Channe Nussbaum. Laura og hendes køligt-smukke soloplader udgør et af de mest uforklarlige udeblevne danske rockgennembrud, mens Channe har opdyrket sin egen niche som den danske Queen of Klezmer med en musik, hvor bænkevarmeri er forbudt, men hvor der alligevel er plads til både sorg og fest”.

De to har kendt hinanden siden starten af 1990’erne, hvor diverse korpigetjanser førte dem sammen. Det førte ikke til et decideret musikalsk samarbejde i første omgang, men de vedblev begge at være særdeles aktive på den danske musikscene.

Channe Nussbaum er landets fremmeste klezmerkomponist og sangerinde. Med femten udgivelser i kufferten turnerer hun jorden rundt med orkestrene Klezmofobia og Trio Klezmer. Hun har også udgivet et dansksproget soloalbum “Hvis det ikke er kærlighed”.

Laura Illeborg har markeret sig som helt særegen solist i den melankolsk-melodiske ende af sangskrivergenren. Hun har været toneangivende inden for moderne dansk visemusik med fire fornemt modtagne soloplader samt en duo-plade med henholdsvis Jens Lysdal og Peter Hegård.

Og det er hverken bly violer eller vårharer, der nu spiller sammen på fjerde år. Det er to voksne kvinder med alt, hvad det indebærer: Børn, forliste forhold, forelskelser, dødsfald, sejre og nederlag samt tusindvis af almindelige, gode hverdage, som bare flyver forbi. Musik uden skygge af forstillelse, spil for galleriet eller unødige falbelader. Sangene udføres dybfølt og inderligt, og man ikke kan undgå at blive påvirket af dem.

Oplev selv mixet af melankoli, humor og poesi på scenen i Ny Ridehus.

Billetter