Næstved Gymnasium og HF satser på talenterne

Eleverne skal de næste 2 år følge et fagligt akademisk program ved siden af den almindelige undervisning.
I denne uge begynder seminarerne hos Akademiet for Talentfulde Unge. Arnulf Nielsen, Sofie Søe, Trine Andreasson, Laurits Petersen, Rebecca Kambskard, Kevin Ludvigsen, Hanna Tordrup, Sofia Christensen, Kasper Pasciak og Jannick Petersen fra Næstved Gymnasium og HF er blandt de 480 heldige talenter, der i år er kommet igennem nåleøjet og har fået en plads på Akademiet for Talentfulde Unge. Hver elev har skrevet en motiveret ansøgning og knap 700 ansøgere har konkurreret om at få en plads på det 2-årige program.

Faglig bredde tiltrækker unge

”Ansøgningerne har været rigtig gode og mange har ansøgt. Det er cool at være klog, og Akademiets popularitet skyldes især det brede faglige program og det stærke fællesskab af ligesindede vidensentusiaster”, udtaler Dorthe Christensen, som er konstitueret sekretariatschef på Akademiet for Talentfulde Unge.
Programmet finder sted i de unges fritid og skal udfordre dem fagligt ved en række obligatoriske og valgfrie seminarer, så de kan udfolde deres fulde potentiale.
I det obligatoriske program er der fokus på videregående uddannelser fx fra Københavns Universitet samt de metodiske forskelle mellem naturvidenskab, humaniora, samfundsvidenskab og business.
I det valgfrie program er udvalget stort, og eleverne har mulighed for at deltage i forelæsninger lige fra Heidegger & Cassirer: Polemik om kulturforståelser til IT-sikkerhed og hacking og Fremstilling af lægemidler. Samtidig udbydes også en række virksomhedsbesøg, hvor eleverne blandt andet kan høre om Matematik i den finansielle sektor hos BRFkredit og PET som arbejdsplads for akademikere.
”Forløbet henvender sig til unge akademiske talenter, og fælles for deltagerne er, at de evner at arbejde med en bred vifte af emner og problemstillinger. Talenterne udfordres hele tiden tværfagligt, og det er noget, der appellerer til de unge. Akademiets styrke er den høje faglige kvalitet: Nogle af Danmarks fremmeste forskere og mest innovative forretningsfolk præsenterer deltagerne for den forskning og innovation, som er højaktuel lige nu”, fortæller Dorthe Christensen.

Diplomoverrækkelse i 2016
Diplomoverrækkelse i 2016

Akademiet for Talentfulde Unge i fakta:

• Akademiet for Talentfulde Unge samler faglige engagerede elever
• Deltagerne er tilknyttet programmet i to år – fra midten af 1.g. frem til jul i 3. g.
• Akademiet er landdækkende med centre i Region Øst, Midt og Syd.
• På landsplan deltager ca. 2000 elever fra STX, HHX, HTX og HF
• Alene i Region Øst, dvs. på Sjælland, er der optaget 1000 elever på de to årgange

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til: Konstitueret sekretariatschef på Akademiet For Talentfulde Unge: Dorthe Christensen,  61 99 60 78, e-mail: Dorthe@ungetalenter.dk