Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Erindringscafé i arkivet

29. august 2018 09:00 - 11:00

Onsdag den 29. august fra kl. 9.00-11.00 fortsætter den lokalhistoriske skrivegruppe hos NæstvedArkiverne i Jernbanegade: Der er et par pladser i skrivegruppen, hvor vi skriver fra gang til gang og taler om de lokale minder. Det er NæstvedArkiverne og Næstved Bibliotek, som står bag Erindringscaféen.

I hele 2017 har NæstvedArkiverne i samarbejde med DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen ydet en stor indsats for at indsamle borgernes erindringer. NæstvedArkiverne har valgt at forlænge indsamlingen, så der kan komme mange flere gode lokalhistoriske erindringer i arkiverne. For at sætte skub i de lokale skriverier indgik arkivet i foråret et samarbejde med bibliotekar Vibeke Sølling fra Næstved Bibliotek og Borgerservice, som siden 2011 har stået for bibliotekets workshops i livshistorieskrivning.

Sammen fortæller vi historie – må vi få din?
I skrivegruppen, som startede i foråret, er der nu et begrænset antal pladser til skriveglade borgere, som har lyst til at dykke ned i livshistorien og de lokale minder. Måske er du i gang med at skrive, men har lyst til at mødes med andre og blive del af et netværk. Det kan også være, at du har brug for at få noget inspiration til at komme i gang med at skrive om dit liv, fortæller Vibeke Sølling, som sammen med assistent Berith Torndahl Larsen fra NæstvedArkiverne står bag initiativet.

Elever samlet i skolegården på Jernbanegades Skole, Næstved i 1930’erne. Foto: E. Arnholtz, Næstved.

Højtlæsning af skriverierne
Du kan skrive om din opvækst, skolegang, dit arbejdsliv eller noget helt andet, du har oplevet i Næstved eller omegn. Du behøver dog ikke at være født og opvokset i kommunen, men har måske boet eller arbejdet her i mange år. Vi skriver fra gang til gang og læser højt for hinanden, når vi mødes. Det giver et godt sammenhold og masser af inspiration at høre, hvad de andre har skrevet, udtaler Vibeke Sølling, som sammen med sin kollega deltager i skriverierne.

Det er en fordel at kunne bruge en computer samt have en mailadresse, men ikke et must. Gruppen mødes en gang om måneden. Og det er gratis at deltage.

Vi mødes fire onsdage i efteråret: den 29. august, den 26. september, den 31. oktober og den 21. november. Alle dage fra kl. 9.00-11.00. Sted: NæstvedArkiverne, Jernbanegade 12, 4700 Næstved.

Tilmelding: Berith Torndahl Larsen, NæstvedArkiverne på tlf. 30 35 53 49, mail: belar@naestved.dk eller Vibeke Sølling, Næstved Bibliotek og Borgerservice på tlf. 55 88 41 23, mail: visje@naestved.dk. Der er et begrænset antal pladser.

Om Erindringscafeen
I overensstemmelse med NæstvedArkivernes vedtægter modtager og indsamler arkivet arkivalier af privat oprindelse med tilknytning til personer, foreninger, virksomheder, organisationer og institutioner, der vil bidrage til den lokale historie i Næstved Kommune. På hjemmesiden www.givdetvidere2017.dk har alle mulighed for at dele deres historie. De lokale erindringer fra Næstved vil være tilgængelige på www.naestvedarkiverne.dk. De vil blive opbevaret digitalt, håndskrevet i papirform eller ved at lave aftale med arkivets medarbejdere om at komme på arkivet, hvor vi kan sørge for, at erindringerne optages digitalt. Man bestemmer selv, om fortællingerne skal klausuleres i en årrække, og hvem fortællingerne er tilgængelige for.

 

 

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
29. august 2018
Tidspunkt:
09:00 - 11:00

Sted

NæstvedArkiverne
Jernbanegade 12
Næstved, 4700
+ Google Maps
Del på sociale medier