Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Artist talk – Julie Nord og Mathias Kryger

27. februar 19:00 - 20:00

Udstillingen Fantasmer på Rønnebæksholm er fuld af drømmesyn og forestillingsbilleder og viser værker af de tre kunstnere Ingeborg Prehn, Julie Nord og Roee Rosen. Kom og mød Julie Nord og Mathias Kryger, som er udstillingens kurator, til en snak om fantasmer, normalitet, galskab og fiktioner.

Den danske kunstner Julie Nord (f. 1970) er kendt for sine præcise tegninger, som blandt andet spidder middelklassens forestillinger om idyl. Nord referer i sin stil og sine subtilt foruroligende motiver til folkemytologier, psykoanalyse, surrealisme, Lewis Carrolls Alice i Eventyrland og populærkulturens illustrationer, men henter også stor inspiration og energi fra outsiderkunstnere som Henry Darger, Ovartaci og Ingeborg Prehn. Opløsninger af virkeligheden har altid fyldt meget i Julie Nords praksis, hvor normalitetsforestillinger krakelerer og det ellers velkendte, idylliske eller ligefrem naive vendes på vrangen og bliver grotesk. I udstillingen vises værker af Nord, der mere eller mindre tegner sig ind i Prehns univers samt adskillige nye værker, der er direkte inspireret af dette.

Mathias Kryger (f. 1977) er kunstner, kurator og kritiker, og arbejder som anmelder på dagbladet Politiken.

Sted: Herskabsstalden på Rønnebæksholm
Tid: Onsdag den 27. februar kl. 19 – 20
Pris for foredrag: 50 kr. Billetter købes i døren (kontanter, dankort og MobilePay modtages). Foredraget er gratis for studerende og medlemmer af Rønnebæksholms Venneforening. Tilmelding er nødvendig og skal ske til arrangementskoordinator Amalie Tordrup på hamto@naestved.dk

I anledningen af Artist Talk holder Rønnebæksholm åben til kl. 19.00 d. 7. februar, så det er muligt at se udstillingen Fantasmer inden. Der kan desuden købes mad i Rønnebæksholms café inden foredraget, men det kræver forudbestilling og skal ske senest d. 4. februar.

Artist talk – Julie Nord og Mathias Kryger. Foto: Rønnebæksholm
Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
27. februar
Tidspunkt:
19:00 - 20:00

Sted

Rønnebæksholm
Rønnebæksholm 1
Næstved, 4700
+ Google Maps
Telefon:
55 72 47 24
Hjemmeside:
http://www.roennebaeksholm.dk/
Del på sociale medier