Er du fascineret af det mørke i mennesket? Og sluger du alle true-crime podcasts og serier? Så får du nu muligheden for at opleve Florence McLean, der er Danmarks førende forsker i seriemordere. Mød hende på Næstved Bibliotek torsdag den 10. november kl. 17.00-19.00.

I anledning af bibliotekets tema ’monstre’ sætter Florence McLean fokus på virkelighedens monstre.

Florence McLean er Danmarks førende forsker i seriemordere. I forbindelse med sit speciale ”Seriemordere – forståelse og forebyggelse” (2004) lavede Florence McLean en spørgeskemaundersøgelse af 34 seriemordere i USA, Storbritannien og Australien.

et overordnede mål var at undersøge, om man ved hjælp af teorier, der ligger bagved gerningsmandsprofilering, kan udforme en metode, som kan bruges til at finde potentielle seriemordere.
I foredraget vil hun fortælle om sin undersøgelse, og publikum vil få en smagsprøve på, hvad det gjorde ved hende som person at undersøge de værste mennesker på Jorden. Du får desuden et indblik i mennesket bag monsteret, når det gælder seriemordere, men også en perspektivering til andre serieforbrydelser som serievoldtægtsmænd.

Om Florence McLean:

Florence McLean (f. 1965) er Cand.psych. fra Aarhus Universitet i 2004. Hun er specialist i klinisk psykologi, psykoterapi og specialist i børneneuropsykologi. Siden september 2021 har hun arbejdet selvstændigt som psykolog, hun holder foredrag, skriver, laver TV, podcast og underviser.

Florence er desuden uddannet Criminal Profiler og gerningsstedsanalytiker fra The Forensic Criminology Institute v/ Dr. Brent Turvey. Hun har beskæftiget sig med seriemordere siden 1997 og har igennem årene undersøgt langt over 100 seriemordere.

Florence McLean har skrevet bogen: Seriemordere – Mennesket bag Monsteret, som udkom i april 2021. Hun har medvirket i en række tv-programmer, bl.a. er hun vært på “Er de for farlige til frihed” og hun er ekspert på bl.a. “Når mænd slår kvinder ihjel”, “Kvinder der slår ihjel”, “Kriminelt” og “Når forbrydelse ryster os”.

Fakta om ”Vi nørder”

”Vi nørder” er overskriften på en arrangementsrække på Næstved Bibliotek. Idéen er, at vi hver gang kaster os over et emne, som vi ”nørder” ud fra en ofte lidt skæv vinkel, og at man som deltager får og gerne deler fascinerende viden, man ikke anede man manglede!
Arrangementet finder sted torsdag den 10. november kl. 17.00-19.00 på Næstved Biblioteks Lille Scene. Bestil din gratis billet på www.naesbib.dk

Florence McLean er en kapacitet indenfor forskning i seriemordere. Foto: Thomas Howalt Andersen