Den lille have ved Næstved Museum fyldes onsdagen i børnenes efterårsferie med det traditionsrige Høstmarked arrangeret af den lokale museumsforening. I de små boder kan de besøgende shoppe lokale produkter.

Der vil være salg af økologiske æbler fra Kyse. Uldbutikken har lækre uldvarer til den kolde vinter. Hos de lokale biavlere er der salg af honning og mulighed for at blive klogere på biernes liv. Og det er også muligt at gøre en god handel hos stenhuggeren og pilefletteren.

Den hyggelige markedsstemning krydres med lyden af middelalderens musik, idet Instrumentmagerens Kone synger og spiller i haven og foran museet. To gange vil hun trække ind på Næstved Museum for at lave musikforestillinger.

Gratis billetter kan hentes på dagen.

Dette musikalske indslag har kun været muligt pga. støtte fra Mærk Næstved.

Mogenstrup Kildelaug deltager også, og hos dem vil de besøgende kunne blive klogere på historien, og børnene har mulighed for at hygge sig med leg.

Hvis kaffetørsten eller kagelysten indfinder sig, vil det være en god ide at kigge ind i Kustodehuset, hvor Næstved Museumsforening har salg hjemmebag med æbler i deres ”Æblecafe”.

Det sker på Ringstedgade 4, 4700 Næstved, onsdag d. 20. oktober kl. 10-16.

Foto: ABW