Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Iransk kunst på biblioteket

juli 3 - juli 31

Fra tirsdag den 3. juli til tirsdag den 31. juli udstiller de iranske kunstnere Majid Hoseini og Sara Ashrafi deres billeder i X-rummet på Næstved Bibliotek.

Majid Hoseini og Sara Ashrafi står bag juli måneds udstilling i X-rummet på Næstved Bibliotek. Foto: Næstved Bibliotek.

Majid Hoseini er opvokset i Tehran og har boet i Danmark siden 2011. Sara Ashrafi er også opvokset i Tehran, men bor stadig i Iran.

De to kunstnere, som har udstillet mange steder i verden, har givet deres fælles udstilling på Næstved Bibliotek navnet “Sudoku”.

Moderne samtidskunst
De to iranske surrealister, der har en fælles baggrund med krig og krigens konsekvenser, har fundet sammen i deres måde at male på.

De ønsker gennem kunsten at udtrykke noget af det, som er sket for dem, og ikke mindst de tanker, de gør sig om fremtiden.

Begge reflekterer over de menneskelige følelser, som kan være lykke, sorg, angst eller utålmodighed. Deres stil er unik og helt deres egen. Det er moderne samtidskunst, der vil tilskueren noget.

Kuglepen, Avis, Lærred
På denne udstilling vil Majid Hoseini, ud over de surrealistiske billeder, vise billeder i en ny genre, som han kalder “Kuglepen, Avis, Lærred”. Her maler han på avisartikler og skaber nye budskaber og kommentarer til verden.

Majid Hoseini, som personligt har oplevet krigen og dens følger, ønsker at hjælpe andre krigsramte mennesker. Derfor donerer han hvert år flere malerier til Danmarksindsamlingen. Billederne bliver solgt på auktion, og pengene går til gode formål. Ved denne udstilling vil han også donere et værk til Danmarksindsamlingen.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.

Detaljer

Start:
juli 3
Slut:
juli 31

Sted

Næstved Bibliotek
Kvægtorvet 4-6
Næstved, 4700
+ Google Map
Telefon:
55 88 40 00
Hjemmeside:
https://www.naesbib.dk/