Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Højtlæsning i skumringstimen

11. november 19:00 - 21:00

Mandag den 11. november kl. 19.00-21.00 slår Næstved Bibliotek atter dørene op for den traditionsrige “Skumringstime”, hvor lektor Bjørn Falck-Petersen læser højt i stearinlysenes skær.

“Skumringstimen” er en del af “Nordisk Biblioteksuge”, hvor der samtidigt læses op af den samme tekst på biblioteker og kulturinstitutioner over hele Norden. Idéen er, at ligesom i gamle dage, så skulle mennesker samles i skumringen på alle Nordens biblioteker for at læse og lytte til spændende og gode fortællinger om nordisk litteratur – mundtligt eller skriftligt. Det blev naturligt at tænke, at sådan et arrangement skulle placeres i årets mørkeste tid, i begyndelsen af november.

I år læses der højt fra Babettes gæstebud af Karen Blixen. Den er en af Karen Blixens mest kendte bøger og tilhører, trods det lille format, et af den danske litteraturs største værker. Bogen blev filmatiseret i 1987 under samme navn og vandt en Oscar i 1988 for bedste udenlandske film.

Om at skabe et uforglemmeligt og overdådigt måltid
Babettes Gæstebud er en historie om en fransk kvinde, som i år 1871 flygter fra det revolutionære Paris og går i tjeneste som husholderske i en lille by i Nordnorge. Her tilbereder hun trofast simple måltider til to ældre søstre, som har viet deres liv til gud. En dag får Babette et brev, som bryder hendes hverdag. Hun vinder 10.000 franc på en lottoseddel, som længe har været hendes eneste relation til Frankrig. Hun beslutter sig for at lægge hele gevinsten og alle sine kræfter på at skabe et overdådigt måltid – et måltid, som alle kommer til at mindes længe.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Foreningerne Norden.

Billetter, som koster 50 kr. kan købes på www.naesbib.dk

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
11. november
Tidspunkt:
19:00 - 21:00

Sted

Næstved Bibliotek
Kvægtorvet 4-6
Næstved, 4700
+ Google Maps
Telefon:
55 88 40 00
Hjemmeside:
https://www.naesbib.dk/
Del på sociale medier