Næstved Løve Apotek 
Axeltorv 12
4700 Næstved
55 72 00 02
kontakt@naestved-loeve.dk

Følg apoteket på Facebook

Åbningstider
Mandag-onsdag 09.00-17.30
Torsdag-fredag 09.00-18.00
Lørdag 09.00-15.00

Et apotek, tre salgssteder i Næstved
Næstved Løve Apotek omfatter tre afdelinger i Næstved: Hovedapoteket er placeret i den historiske apotekergård på Axeltorv 12. Desuden findes apoteket i Næstved Stor-Center og apoteksudsalget i Fensmark.

Fra hovedapoteket udgår al den receptpligtige medicin til alle skranketerminalerne, udsalget samt plejehjem, læger, dyrlæger og private kunder.

Du kan bestille receptmedicin via apotekets hjemmeside.

Du kan få medicinen bragt hjem til dig, uanset hvor i Næstved Kommune, du bor. Medicin bringes ud alle hverdage samt lørdage. Gebyret er altid 50 kr.

Bruger du kørestol kan du bruge indgangen ved Apotekerstræde. Her kan barnevogne også komme ind på apoteket.

Et af de første apoteker i Danmark
I gården bagved apoteket dyrkedes i gamle dage de lægeplanter, som blev anvendt på apoteket. Nogle af de mest kendte urter er afbilledet i en lægeurtemosaik i det gamle glasloft fra 1853.

Næstved Løve Apotek skriver sin historie tilbage til 1640 og er dermed et af Danmarks ældste apoteker. Ved etableringen fandtes der på Sjælland kun apoteker i Sorø og Helsingør foruden København. Den første apoteker i Næstved fik tilladelse til at holde vinkælder, han blev fritaget for skat og beskyttet mod konkurrence fra kræmmere, der solgte lignende specialiteter.

Trods de fordelagtige vilkår var det dog tilsyneladende ingen dans på roser at drive apotek dengang. Mange af de første apotekere kommer ihvertfald i økonomisk uføre.

Prægtig bygning
En af de første apotekere i Næstved supplerede forretningen med værtshus og herberg, og det gik ikke stille af. En dag i 1698, da ridefogeden på Gavnø red rundt på Torvet og skød vildt omkring sig, ramte han også apoteket, efter at have forsynet sig med drikkevarer fra hylderne.

I 1722 brændte apoteket, hvorved den øverste del af forhuset samt en del af baghusene blev ødelagt. Apoteket blev genopført i stateligt bindingsværk med to etager.

I 1853 ombyggedes apoteket med den kendte arkitekt Michael Gottlieb Bindesbøll, som bedst huskes for hovedværket Thorvaldsens Museum. Det er fra denne ombygning, at det smukke glasloft med lægeplanterne stammer.

Sundhedsvejledning på Facebook
apotekets Facebookside kan du følge med i gode tilbud fra foråret første solskinsstråler minder om at det er tid til at investere i en god solcreme til vinter, hvor der skal købes ekstramange vitaminer eller måske næsedråber og lommetørklæder. På Facebooksiden kan du også se, når apoteket i Næstved arrangerer kundeaftner med kendisser, godteposer og lidt til ganen, hvor du i hyggeligt selskab med andre kunder kan blive klogere på f.eks. vitaminer og hudpleje.

premiumpartner