DR Ramasjang og en række samarbejdspartnere lancerer kampagnen “Gode gerninger”, hvor du kan hjælpe med at samle ind til udsatte børn i Syrien.

Fra den 11. januar og frem til Danmarks Indsamlingen den 6. februar udløser hver god gerning, der registreres på dr.dk/godegerninger, en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Danmarks Indsamling-projekt i Syrien til gavn for coronakrisens børn.

Næstved Biblioteks børnekulturformidlere har tidligere haft rigtig gode erfaringer med at engagere kommunens børn til at gøre en forskel og hjælpe andre på kreative måder. Corona-restriktionerne gør det særligt nødvendigt at række hjælpende hænder ud, så tiden er oplagt til at tænke i gode gerninger.

Gør en forskel der, hvor du er

De yngste borgere i Næstved får masser af hjælp til at gøre de gode gerninger. Hos Friluftsrådet, FDF og Næstved bibliotek kan man finde gode ideer og inspiration til, hvordan man gøre en god gerning lige uden for sin dør.

Man kan fx låne en kogebog på eReolen.dk, finde en opskrift og bage en lækker kage til en ven eller forældre. Så er der krydset én god gerning af lige dér. Eller hvis man låner en god bog og læser den højt for fx en søskende, så er det en ekstra god gerning, man også kan registrere.

Der er altså masser af muligheder for at gøre gode gerninger – store som små – der både spreder glæde herhjemme, og samtidig gør en verden til forskel for de udsatte børn i Syrien.

Registrer din gode gerning

Hver en god gerning tæller, når man registrerer den. Det gør man ved at kontakte børnebiblioteket i Næstved på bibb@naestved.dk eller på dr.dk/godegerninger, hvor man også kan læse mere om projektet. Herfra kan man også printe sit velfortjente godhedsdiplom.

10 ideer til gode gerninger
• Indsaml noget skrald
• Hjælp dyrene i naturen / haven
• Hjælp din nabo
• Bag en kage til en, du vil glæde
• Ring / skriv til dine bedsteforældre
• Send en hilsen til nogen på et plejehjem
• Hjælp nogle nybagte forældre
• Gå en tur med en ven / nabo / familiemedlem
• Gør en tjeneste for nogen
• Læs en historie højt for et andet barn

Læs mere her

Foto: ABW
Del på sociale medier