To kulturpriser bliver uddelt på Rønnebæksholm på lørdag. Trelleborg Fondens Kulturpris går til en markant kunstner og Talentprisen til et ungt kunstnerisk talent i Næstved Kommune.

Der er åbent for alle interesserede i Herskabsstalden på Rønnebæksholm, når Trelleborg Fondens Kulturpris bliver overrakt af borgmester Carsten Rasmussen og en repræsentant fra Trelleborg Fonden. Prisen på 25.000 kr. bliver hvert år den 24. oktober uddelt til en markant kunstner eller kulturel aktør med tilknytning til Næstved Kommune.

Talentprisen bliver uddelt for at anerkende og opmuntre unge, som udfolder særlige kunstneriske evner og potentiale. Prisen er oprettet i 2019 i forbindelse med kommunens satsning på kunstnerisk talentudvikling, og den overrækkes af formanden for Kultur- og Demokratiudvalget, Linda Frederiksen. Der er tre unge nominerede til prisen, som er på 10.000 kr. til prismodtageren og en anerkendelse på 1.000 kr. til de to andre.

Der vil være kunstneriske indslag ved arrangementet, lørdag den 24. oktober, kl. 11 i Herskabsstalden ved Rønnebæksholm.

Trelleborg Fondens Kulturpris går også under navnet Grundtvig-Marie Prisen, og prisuddelingen sker netop på datoen for N. F. S. Grundtvig og Maries Tofts bryllup.

Arrangementet er gratis og åbent for alle, men der kræves tilmelding af hensyn til Covid19. ”Først til mølle-princippet” gælder.

Tilmelding på ckb@naestved.dk eller 5588 3020

Foto: ABW