En efterårsferie med hele familien har længe været et højt ønske hos familiens medlemmer. Nu er tiden endelig kommet, hvor I skal pakke taskerne til turen.

De voksne er helt klar til at komme afsted på den længe ventede efterårsferie, for du har helt styr på hvad du selv skal have med. Men hvad skal du lige i alverden skal du give børnene med, så de godt klædt på til al slags vejr?

Det inderste lag
Det inderste lags funktion er meget vigtig, da det transporterer sved og fugt væk fra kroppen. Hvis ens dreng eller pige får det for varmt, er det vigtigt at overskydende varme og eventuel sved bliver transporteret væk fra huden, så den ikke bliver fugtig og klam.

Det midterste lag
Når først det inderste lag tøj er på plads, skal der nu styr på det midterste lag tøj, hvis funktion er isolerende.
Det er vigtigt at vælge noget tøj, der ikke sidder for tæt ind mod huden. Der skal være plads nok mellem lagene til at eventuel damp kan bevæge sig væk.

Værd at huske med mellemlaget
● Mellemlaget skal kun bruges som et mellemlag, og ikke som det yderste lag tøj
● Tøjet må ikke sidde for tæt

Eksempler på tøj ideelt som det midterste lag er bukser og sweatshirts.

Det yderste lag
Det yderste lag fungere som beskyttelse mod vejret. Det skal dermed beskytte barnet mod vinden og holde det tørt.

Det yderste lag skal altså være enten vandtæt eller vandafvisende – alt efter hvor meget det regner og/eller sner, og så skal det være vindtæt, så blæsten ikke køler barnet.

Foruden dets vandafvisende evne, skal det yderste lag også være åndbart, så fugt kan blive ledt væk fra kroppen. Det yderste lag bør også være slidstærkt og have en høj åndbarhed.

Det yderste lag kan variere alt efter årstiden. Om foråret og efteråret er det praktisk med en softshelljakke, der luner, samtidig med at det kan holde den værste regn ude. Hvis vejret er meget vådt, er det mere praktisk med en god regnjakke. Både softshell og regntøj kan være foret med fleece, som holder barnet varmt på de ekstra kolde dage.

Foto: Color Kids