AOF Næstved & Susålandet afholder Sommerhøjskole 2020 mandag den 27. juli – fredag den 31. juli.

Om 100 år er alting glemt eller?
– En tidsrejse tilbage til omkring 1920.

En hel uge fuld af: Foredrag – Byvandringer – Rundvisninger – Bustur – Oplevelser – Kultur – Viden – Indblik – Debatter – Hyggeligt samvær – Fællessang og god mad.

En hel uge med: Kulturhistoriker: Tommy P. Christensen, byvandringer med Lokalhistoriker Rasmus Nielsen, Foredrag v/Tommy Heisz, bustur til Sønder Jylland og meget mere.

En uge du aldrig glemmer.

På årets sommerhøjskole tager vi på en tidsrejse tilbage til tiden omkring 1920. Hvad optog danskerne dengang, hvordan var livet i Næstved og hvilke drømme og forventninger prægede tiden? Vi ser nærmere på frygten for fjenden og forsvaret af fædrelandet.

Historiens mest dødbringende epidemi var kommet til Danmark i 1918, og afslutningen på verdenskrigen gav både nyt håb til dem der håbede på bolsjevikkerne og til dem der drømte om en dansk-venlig løsning på det sønderjyske spørgsmål.

Kronprins Frederik var blevet kronprins og blev i 1918 også kronprins af Island. Farmand – Chr. d. X. – red over grænsen på sin hvide hest og Påskekrisen fik næsten tronen til at vakle. I købstaden Næstved stod alt i det store jubilæums tegn i august 1920. 4. Dragonregiment – fejrede sit 250 års jubilæum. Den store retsreform fra 1919 var trådt i kraft og Næstved fik sin nye politimester William Schmit. Politimesterens kone, Inger Gautier Schmit var i blevet valgt til Landstinget. Næstved Museums-, Turist og Forskønnelsesforening anlagde i 1919 “Plantagen” på Longshave.

Foredragene kombineres med byvandringer, en heldagsudflugt til Aabenraa og spændende foredrag.

Sommerhøjskolens idé er at du deltager i en uges aktiviteter, ligesom på en højskole og samtidig bor hjemme. Sommerhøjskolen er en vekselvirkning mellem foredrag, sang, debatter, byvandringer, en heldags bustur, god mad og hyggeligt samvær. Her vil du få gode muligheder for at møde andre i et socialt fællesskab.

Vi starter hver dag kl. 9.00 med morgenbrød og fællessang. Dagen afsluttes ca. kl 15.30 (undtagen onsdag)

Der serveres hver dag en spændende frokost med drikkevarer. Der udleveres kursusmateriale, udarbejdet af den gennemgående kursusleder, som er kulturhistoriker Tommy P. Christensen.

Glæd dig til en helt igennem fantastisk og oplevelsesrig uge!

Se programmet her og tilmeld dig her.

 

Pressefoto