Kom med Foreningen NORDEN til årets sensommerudflugt, hvor man som det første besøger Fanefjord Kirke. 

Højt og frit beliggende på Vestmøn finder man kirken med udsigt over Fanefjord og Grønsund.

I kirken kan ses kalkmalerier med motiver fra bibelhistorien. Karakteristisk er den tegneserieagtige stil og personernes halvsløve ansigtsudtryk, de tager tilsyneladende livets tilskikkelser med samme ligevægtige ro, hvad enten de gennembores af sværd, slæbes til helvedes port eller ophøjes til himmerige. Tidligere lektor Bjørn Falck-Petersen vil guide dig gennem kirkens historie, udsmykning og interiør.

Fra Fanefjord kører man så til Liselund Slot på Østmøn.

I mere end 200 år har Liselund fortryllet sine gæster. Kom med på en smuk og dramatisk vandretur i adelsparret Antoine og Lisa de la Calmettes lystslot og have, hvor man stadig kan fornemme parrets store kærlighed til hinanden, til kunsten og til tidens tanker.

Nogle af Guldalderens største navne, Oehlenschläger, H.C.Andersen og Thorvaldsen har gæstet slottet.

Foto: ABW

Under besættelsen 1940-45 spillede Liselund en nøglerolle som afskibningssted for frihedskæmpere, der skulle bringes i sikkerhed i Sverige. Slottet blev også knudepunkt for transporterne ved redningen af de danske jøder i oktober 1943.

Turen forgår lørdag den 19. september 2020, hvor man mødes ved Fanefjord Kirke kl. 09:45. Her vil formanden byder velkommen med kaffe og kage.

Guidet rundvisning i kirken foregår kl. 10:00 – 11:00.
Afgang Fanefjord kl. 11:15.
Ankomst Liselund (ca.) kl. 11:50.
Frokost kl. 12:00 – 13:00.
Guidet rundvisning i slotshaven og på slottet kl. 13:00 – 14:15.
Haven og slottet på egen hånd 14:15 – 15:00.

Afslutning ved formand Henning Jensen.
Prisen for medlemmer er 210 kr. og for ikke medlemmer 310 kr. per person, som dækker entre, frokost, øl og vand, foredrag og rundvisninger.

For mere information klik her.

Del på sociale medier