Grønland, verdens største ø, har oplevet tre eskimoiske og en nordisk indvandring og med den sidste blev Grønland herpå en del af det norske og senere dansk-norske rige. Dette skriver Foreningen NORDEN i en pressemeddelelse.

Hvorfor forsvandt Nordboerne? Var det klimaændringer, sygdom, konflikter med eskimoerne eller udvandrede de bare til sidst. Der vil blive fortalt om, hvordan Nordboerne levede og tilpassede sig forholdene i ca. 450 år i Grønland.

Der fortælles desuden om tidligere og nuværende klimaændringer i Grønland og hvordan det dengang og den dag i dag påvirker mennesker, dyr og planter. Hvem bliver taber og vinder ved et varmere klima i Grønland?

Den hvide isbjørn pryder Grønlands rigsvåben som symbolet for et vidstrakt land, der også rummer andre særprægede dyr som moskusoksen, narhvalen, hvalrossen og spændende fugle.

Lektor Uwe Lindholdt er foredragsholder og cand.scient. i biologi og kemi fra Københavns Universitet. I 1972 blev han ansat i gymnasieskolen.

Fordraget foregår tirsdag d. 18. februar 2020 kl. 19.00 – 21.00 i Næstved Hovedbibliotek, Kvægtorvet, 4700 Næstved. Prisen for medlemmer er 75 kr. og for ikke medlemmer 100 kr. Det er inkl. kaffe og kage i pausen.

I samarbejde med Folkeuniversitetet, Næstved

Tilmelding skal ske senest torsdag den 13. februar 2020 for mere information klik her.

Foto: ABW