Kom med når Bertel Hansen vil vise film og fortælle om landsbyen Tornemarks historie og udvikling. Det sker på Fuglebjerg Bibliotek, når man gentager efterårets udsolgte foredragsaften.

Laurits Hansens Brødfabrik
Mange borgere gik forgæves til den velbesøgte aften om Tornemarks historie i november sidste år. Derfor gentager man nu det populære arrangement med Bertel Hansen.
Hvilke ændringer er der sket i dit lokalområde gennem tiden? Hvad er der sket med landbrug, butikker og håndværk? Spørgsmålene kan være mange og der er generelt stor interesse for lokalhistorie. Mange borgere ønsker at bidrage med deres personlige historie til den samlede fortælling om lokalområdet.

Fra landsby til soveby
Fuglebjergegnens Lokalhistoriske Forening, Borupris’ Venner, medvirker til at udbrede kendskabet til lokalhistorien på Fuglebjergegnen. Denne aften fortæller Bertel Hansen fra ”Borupris’ Venner” om Tornemarks udvikling og historie. Foredraget sætter fokus på Tornemark, en landsby med bøndergårde, som bliver til en forretnings- og håndværkerby, for så at ende som soveby. Aftenen slutter med filmen “Tornemark i hverdag og fest”.

Der bliver også tid til spørgsmål og måske kan publikum bidrage med viden om de personer, der optræder på filmen. Aftenen kan give stof til eftertanke om, hvilken udvikling der er ønskværdig for at bevare de små lokalsamfund omkring en større centerby.

Arrangementet finder sted på Fuglebjerg Bibliotek. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

For billetkøb klik her.

Foto: ABW
Del på sociale medier