Luftforurening er et stort problem overalt i verden. Lektor Marianne Glasius og professor Torben Sigsgaard belyser emnet, når Næstved Bibliotek og BIO Næstved arrangerer livestreaming af forelæsning tirsdag den 26. november kl. 19.00-21.00.

Foto: ABW

Hvert år dør omkring 3.000 mennesker i Danmark for tidligt, og endnu flere bliver syge og indlagt på hospitaler på grund af luftforurening. Luftforurening kan føre til sygdomme i luftveje og hjertekarsygdomme. Og nyere forskning tyder på, at luftforurening også påvirker forekomsten af andre af de store folkesygdomme – herunder diabetes og Alzheimers.

Hvad er egentlig de vigtigste kilder til luftforurening med partikler, lokalt og globalt? Hvilke effekter har de på miljøet, klimaet og vores helbred? Og hvordan påvirker klimaforandringer luftforureningen i fremtiden? Få svarene fra lektor i analyse- og atmosfærekemi Marianne Glasius, Institut for Kemi, Aarhus Universitet og professor i miljømedicin Torben Sigsgaard, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet.

Naturvidenskabelige foredrag i Næstved
Et samarbejde mellem Aarhus Universitet, BIO Næstved og Næstved Bibliotek og Borgerservice tilbyder dig at se med, når Aarhus Universitet formidler de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab bringer engagerede forelæsere, der holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben til hele Danmark via streaming.

Foredraget om luftforurening kan opleves i BIO Næstved tirsdag den 26. november kl. 19.00-21.00. Bestil din gratis billet via biografens hjemmeside www.bio12345.dk/program/gratis-foredrag. Du kan læse mere om de enkelte foredrag på Aarhus Universitets hjemmeside ofn.au.dk

Del på sociale medier