Når Næstved C forvandles til et mekka af hygge og oplevelser for hele familien på Kulturnatten den 4. oktober, er Helligåndshuset et af de absolutte omdrejningspunkter, når det gælder kvalitetsoplevelser.

Det er Næstved Museumsforening, der på fineste vis har planlagt et event, hvor man kan lære alt om at sende hemmelige koder.

Helligåndshuset, Næstved Museum

Verden består af koder og igennem historien er begivenheder og hverdagen båret af koder. Tænk blot på nazisternes kodesystem Enigma, der blev anset for ubrydeligt, men som blev brudt, hvilket angiveligt var med til at afslutte 2. Verdenskrig, på spejderbevægelsen, som elsker koder og på computere, der styres af et verdensomspændende kodesystem.

Koder i fnatstuen

På Kulturnatten inviterer Næstved Museumsforening indenfor i fnatstuen i Helligåndshuset, hvor der bl.a. fortælles om Frimurerkoden og Morsekoden. Fnatstuen hedder i øvrigt sådan, fordi Helligåndshuset tidligere var hospital og soldaterne med fnat, blev isoleret her. Nu er stuen fri for fnat og fyldt med koder på Kulturnatten.

Når du besøger os, vil du blive sendt rundt på museet, hvor du skal finde syv føleposer med genstande, der tilsammen danner et ord. –Et ord, som du kan finde ud af, når du har lært, hvordan man laver sin egen hemmelige kode.

Forestil dig, at du kan gå hjem og skrive hemmelige beskeder, som din mor og far ikke forstår. Det er lige præcis det, du lærer i Helligåndshuset på Kulturnatten.

Næstved Museumsforening bakker op

Næstved Museumsforening har i mange år været en trofast samarbejdspartner, når museet har deltaget i Kulturnatten og andre arrangementer. Kulturnatten i år er ingen undtagelse, hvor foreningen står for organiseringen af Kulturnatten, mens museet opbygger Holmegaard Værk.

Kodelegen vil være åben i museets åbningstid den 4. oktober kl. 11-20, hvor der også vil være fine ting at finde i museumsbutikken. Museet fejrer Kulturnatten med gratis adgang til museet.

Del på sociale medier