Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Næstved Kommune i tidsrummet fra den 1. april til den 9. april 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

HÆNDELSER
GLUMSØ: Indbrudstyve anholdt
Politiet fik mandag klokken 10.25 en anmeldelse om et indbrud i en villa i Glumsø. Et vidne havde set en mand løbe hen til en bil, hvorefter der blev kørt hastigt væk fra området. Det lykkedes på den baggrund politiet at finde frem til bilen. Den blev standset på Helgesvej, hvor bilens to passagerer blev anholdt klokken 11.30 og sigtet for indbrud. Den ene var en 48-årig mand fra udlandet og den anden var en 25-årig mand fra Esbjerg. De blev begge taget med på stationen, hvor de blev afhørt, før den 48-årige mand blev løsladt igen klokken 16.45. Den 25-årige mand var efterlyst til afsoning og blev derfor kørt til arresthuset i Næstved.

NÆSTVED: Brandstiftelse
Politiet fik mandag klokken 18.22 en anmeldelse om brand i en lagerbygning på Fejøvej. Ilden blev hurtigt slukket, og det viste sig, at ilden kom fra et bål på gulvet, der sandsynligvis var påsat. Der var flere arnesteder og flere anlagte bål i lagerbygningen. Stedet er nu afspærret og vil blive undersøgt for spor.

NÆSTVED: Hash og våben i bilen
Politiet standsede mandag klokken 19.15 en bil med fire personer, hvor føreren – en 19-årig mand fra Næstved – virkede påvirket af euforiserende stoffer. Han havde desuden 0,9 gram hash i bilen og blev derfor sigtet for både at overtræde lov om euforiserende stoffer og for at køre i bil i narkotikapåvirket tilstand. På gulvet ved førersædet fandt politiet desuden en gaspistol, der til forveksling lignede en rigtig pistol, og en af passagererne var desuden i besiddelse af en ulovlig kniv. Alle fire passagerer blev derfor anholdt klokken 19.17, hvoraf tre blev løsladt igen klokken henholdsvis 19.47, 19.52 og 19.58. Føreren af bilen blev først løsladt klokken 22.24 efter yderligere afhøring.

NÆSTVED: Tissede på gaden, men ville ikke oplyse navn til politiet
En politipatrulje var søndag klokken 3.56 i centrum af Næstved, og i Ramsherred så politibetjentene en mand, som stod og tissede op ad en husmur. Det var en 23-årig mand fra Herfølge, som imidlertid ikke ville oplyse sit navn og fødselsdag til politiet, og derfor blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og retsplejeloven.

NÆSTVED: Standset i stjålet bil
Politiet standsede lørdag klokken 22.01 en bil på Gramsvej i Næstved. Der var fire personer i bilen: To 15-årige, en 16-årig og en 19-årig mand fra Næstved ved rattet. Bilen var stjålet fredag eftermiddag fra en p-plads i Ringstedgade, og de blev derfor alle fire i første omgang anholdt og sigtet for tyveri af bilen. Den 19-årige fører havde ikke noget kørekort, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og da han virkede påvirket af stoffer, blev han også sigtet for kørsel i påvirket tilstand. Desuden blev den 19-årige sigtet for at have stjålet det bundt nøgler, hvor bilnøglen sad i, fra en adresse i Ringstedgade. De sociale myndigheder var til stede ved afhøringen af de tre, der var under 18 år, og de blev herefter løsladt. Den 19-årige blev løsladt igen klokken 4.30.

NÆSTVED: Kunde frygtede lunkent øl
En 57-årig mand fra Hillerød var tirsdag klokken 17.28 på indkøb i Netto på Toldbodgade i Næstved, hvor han havde købt nogle øller, men da der var kø ved kassen, blev han noget utilfreds. Han tilkendegav højlydt sin bekymring over at skulle drikke lunkent øl, og han råbte skældsord efter de andre kunder. Kassemedarbejderen bad kunden om at forlade butikken, men han optrådte truende, og derfor blev politiet tilkaldt. Betjentene anholdt den 57-årige, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt igen klokken 20.10 og står nu til en bøde på 1.500 kroner.

NÆSTVED: Fik lænset kontoen af svindler
Politiet fik mandag en anmeldelse fra en kvinde fra Næstved om, at der var blevet trukket flere tusinde kroner fra hendes og hendes mands bankkonti. Det var sket, efter at ægteparret i torsdags var blevet ringet op af en mand, der fortalte, at han ringede fra et it-sikkerheds- og kommunikationsfirma. Han fortalte, at kvindens konti var blevet hacket, og at han skulle bruge hendes NemID og nogle tusinde kroner for at stoppe hackeren. Den “venlige” mand fik udleveret oplysninger og penge, men kort efter opdagede parret, at deres konti var lænset for flere tusinde kroner. Politiet efterforsker nu sagen som databedrageri og minder samtidig om:
Husk  aldrig at udlevere dine NemID-oplysninger til andre.  
Derfor skal du  aldrig tage et billede af dit nøglekort eller udlevere din adgangskode samt nøgler fra dit nøglekort.  NemID, Nets, din bank eller offentlige myndigheder vil  aldrig bede dig om det, og det er er forsøg på phishing, hvis du bliver bedt om dette.Du kan læse mere om begrebet  phishingNemIDs hjemmeside.

NÆSTVED: Eftersøgt anholdt og varetægtsfængslet efter flere tyverier
Københavns Politi standsede lørdag en mand i en spritkontrol, hvor han blev sigtet for en stribe færdselslovsovertrædelser, lov om euforiserende stoffer og våbenloven. Den anholdte – en 37-årig mand fra Næstved – var eftersøgt af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i forbindelse med flere tyverier, der var sket i Næstved, og hvor der forskellige steder var stjålet blandt andet en bil, telefoner, smykker og pc’er. Politiets efterforskning pegede i retning af den 37-årige, som dog ikke var til at få kontakt med, så han blev efterlyst. Den efterlysning gav pote natten til lørdag, og allerede senere lørdag blev den 37-årige fremstillet i grundlovsforhør, og her blev han varetægtsfængslet frem til den 24. april.

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Glumsø Stationsvej Hus Mandag kl. 10:25 Sparegris, lysestager og sportstaske
Mogenstrup Åvænget Hus Søndag kl. 02:48 Smykker og kontanter
Næstved Sandbakken Hus Tirsdag kl. 08:00 – 11:10 Kontanter

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Næstved Havnegade Mandag kl. 19:15 19-årig mand fra Næstved Narkokørsel
Fensmark Tirsdag kl. 10:37 – 14:45 1 sigtet for fejl og mangler ved køretøjet – 9 sigtet for brug af håndholdt mobiltelefon – 1 sigtet for at køre over for rødt lys – 1 sigtet for ikke at standet ved fuld stop

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Type Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Tappernøje Karlshøj Mandag kl. 7.55-13.45 ATK 313 19 70 km/t 98 km/t 20 klip
Næstved Karrebækvej Lørdag kl. 16:00 – 19:45 ATK 390 35 60 km/t 105 km/t 6 klip og 2 betingede frakendelser
Næstved Vordingborgvej Onsdag kl. 17:20 – 20:00 ATK 295 17 70 km/t 102 km/t 2 klip
Næstved Lovvej, Lov Onsdag klokken 13.30-17.15 ATK –
bestilt færdselskontrol
285 14 50 km/t 81 km/t To klip