1. november bliver Jesper Clausager Madsen manden, der fremover skal tegne ledelsen på Klinisk Biokemisk Afdeling i Region Sjælland. Samarbejde med kommune, hjemmepleje og praktiserende læger skal hjælpe til bedre patientforløb, mener han.

Jesper Clausager Madsen. Foto: Region Sjælland

Når patienten i fremtiden skal gennem det danske sundhedssystem bedst muligt, så kræver det samarbejde mellem sygehus og kommune, praktiserende læger osv. Jesper Clausager Madsen har gennem sin karriere arbejdet i begge sektorer, og derfor ved han, hvad der skal til for at ruste sygehusene til fremtidens udfordringer.

– Jeg er glad og stolt over at blive ny leder på Klinisk Biokemisk Afdeling. I fremtiden får primærsektoren er mere fremtrædende rolle i samarbejdet med sygehusene, så patienterne oplever en sømløs gang gennem sygehuset. Og der kommer mine kompetencer og baggrund til udtryk, da jeg har siddet på begge sider af bordet, fortæller Jesper Clausager Madsen.

Jesper kommer fra en stilling som overlæge på Klinisk Biokemisk Afdeling på Nordsjællands Hospital i Hillerød. Samtidig med sin overlægestilling har han været leder af Central Enhed for Kvalitetssikring af primærsektoren.

Det er med andre ord en mand med den rette erfaring, som Næstved, Slagelse, Ringsted og Nykøbing F. sygehuse har besat stillingen med.

– Vi er glade for at kunne melde ud, at det er Jesper, som bliver vores nye ledende overlæge. Med hans faglige indsigt og store erfaring får vi løftet vores afdeling yderligere. Specielt Jespers fokus på det tværsektorielle samarbejde er noget, der kommer vores patienter til gavn, fortæller sygehusdirektør Vagn Bach, Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

Én afdeling på tre matrikler
Klinisk Biokemisk Afdeling dækker tilsammen over flere områder, hvor der ud over den daglige analyseproduktion også er en trombosesektion, et AK-center, et regionalt tarmscreeningssekretariat, en biobank, special analyser, forskning, uddannelsesaktiviteter mm. Alt sammen noget som er med til at profilere afdelingen som en kvalitetsorienteret og anerkendt afdeling. Og så er der en krølle på halen.

– Det er en afdeling, som er fordelt på flere matrikler. Det kræver, at løsningerne ses i en større sammenhæng, og at der findes synergier på tværs af matriklerne, siger Jesper Clausager Madsen.

Han tiltræder den 1. november 2018.