Herlufsholms Gymnasium var omdannet til fest og farver i går, da eleverne endelig kunne få deres flotte huer på og kigge frem mod en velfortjent sommerferie. Dit Næstved var forbi og fik talt med et par stykker, for at høre hvordan det er blive student.

Der var fyldt med flag, kager, champagne, stolte forældre, bedsteforældre, søskende og ja, vi kunne nok blive ved i en uendelighed, men midt i mængden af alle herlighederne, kom Magnus Christiansen fra 3V ud. Han havde netop været oppe i AT (tværfagligt fag) og var en meget glad ung mand. Han fik et flot 12-tal og så champagnen ekstra godt, i selskab med familien og kæresten. ‘Nu kan jeg se frem til en god sommerferie – og en god kamp i eftermiddag, hvor Danmark naturligvis også går videre’. 

På vej ud mod parkeringspladsen – som var godt fyldt op – mødte vi også et par unge mænd, som endnu ikke havde været forbi ‘lokalet’, men trods noterne i de lidt svedige hænder, så var der stadig smil at spotte.

Carl Münter, 3 B og Kristoffer Graae, 3V, gik med raske skridt imod den endelige eksamen på Herlufsholms gymnasium. Nervøsiteten var tilstede, men de var fortrøstningsfulde. Huerne skulle nok komme på og en lang sommerferie var i vente.

Dit Næstved ønsker alle unge tillykke med deres eksamner – med eller uden huer.