Over 200 sjællandske fysioterapeuter var samlet til fest på Menstrup Kro for at fejre 100 års jubilæum. Det skriver Danske Fysioterapeuter til Dit Næstved. 

Danske fysioterapeuter har haft deres forening i 100 år. Det skal selvfølgelig fejres – også i Region Sjælland. Derfor var 200 fysioterapeuter fra hele regionen i tirsdag aften samlet på Menstrup Kro i Næstved om musik, inspirerende oplæg og et lille glas.

Blandt talerne var Chris MacDonald, der fremhævede fysioterapeuternes betydning for at holde danskerne i bevægelse – og delte ud af sin viden om, hvordan man motiverer borgere og patienter til mere fysisk aktivitet.

Udviklingen frem mod nutidens fysioterapi startede for 100 år siden, da 117 kvinder mødtes og sammen tog initiativ til stiftelsen af Den almindelige danske Massageforening. Faget har flyttet sig langt siden især i takt med, at der er kommet stadig mere evidens for, hvor afgørende bevægelse er for vores sundhed.

Nu om dage hedder foreningen Danske Fysioterapeuter og organiserer over 15.000 fysioterapeuter og fysioterapeutstuderende i Danmark. Langt de fleste arbejder med genoptræning, sundhedsfremme, rehabilitering eller behandling af fysiske skader.

Chris MacDonald og regionsformand for Danske Fysioterapeuter, Lise Jensen, foran en flok glade fysioterapeuter til fejringen af 100 år med fysioterapi i Danmark. Foto: Anders Heegaard.

GemGem