Erhvervsminister Brian Mikkelsen gav peptalk til HTX-elever på EUC Sjælland i Næstved og demonstrerede, at han kan tage en udfordring i stiv arm.

Brian Mikkelsen tog imod udfordringen fra et par HTX-elever tog nogle armbøjninger. Flankeret af partikollegaen Helge Adam Møller, der havde fulgt med på sidelinien. Foto: EUC Sjælland.

Det skriver EUC Sjælland i en pressemeddelelse.

Den konservative erhvervsminister Brian Mikkelsen overvejede det ikke to øjeblikke, da et par HTX-elever tog ham på ordet og udfordrede ham i armbøjninger.

Således sluttede et lynvisit for ministeren på HTX i Næstved på en noget mere utraditionel vis end programsat.

En halv time forinden havde ministeren trådt ind på skolen, lidt forsinket, og kækt bebudet, at så måtte han jo udfordre nogle i armbøjninger bagefter.

Den slags skal man være varsom med, når man har med opmærksomme HTX-elever at gøre.

Og selvom han i de efterfølgende minutter fik talt sig varm på teknologi og de muligheder, som det giver Danmark og unge mennesker, samt beredvilligt svarede på spørgsmål om både arbejdsliv, pensionsalder, topskat og bilafgifter, så måtte han ned på alle fire.

Til det sidste med et smil på læben og masser af optimisme.

“Fremtiden venter på os, på jer, og verden ligger åben,” lød det fra ministeren, der flere gang slog fast, at de unge tilhørere havde valgt den helt rette kurs ved at vælge en teknologistærk uddannelse på HTX.

“Jeg ved, at I er helt klar til alt det der venter forude. I har valgt rigtigt,” lød det fra Brian Mikkelsen.

I første omgang var de mere end klar til at tage en minister på ordet.

Og det vidner om masser af selvtillid og engagement hos HTX-elever, der er i gang med de første skridt mod karrierer, hvor teknologi kommer til at spille en voksende rolle.

I det daglige arbejdes med 3d-printere og robotteknologi med fokus på projektarbejde, ideudvikling og problemløsning.

“Brian Mikkelsen slog hovedet på sømmet, da han sagde, at det er sindssygt vigtigt. Det er fremtiden, og den er i fuld gang,” forklarer uddannelsesleder på HTX i Næstved, Per Munkholm.

“De unge ved det godt, men det betyder noget, når en erhvervsminister kommer og siger det højt. For dem er det en blåstempling af et karrierevalg, og for os er det naturligvis en anerkendelse af, hvad vi fokuserer på i det daglige,” forklarer uddannelseslederen.