Regionens største håndværkertalenter i tre forskelle fag er samlet på EUC Sjælland for finde de bedste, der skal til DM i Skills til januar.

Det skriver EUC Sjælland i en pressemeddelelse.

Der er rift om Danmarks dygtigste håndværkere, og den næste generation af slagsen står i den kommende uge i direkte duel, når EUC Sjælland slår dørene op for regionesmesterskaberne i de tre håndværksfag: Tømrer, bygningsstruktør og anlægsstruktør.

I ilden kommer talenter fra EUC Sjælland, Next, EUC Nordvest og CELF. På højkant i de tre fag er billetter til DM i Skills i Herning til januar. Her dyster talenter fra de danske erhvervsuddannelser om at blive Danmarks bedste med mulighed for også at dyste internationalt.

Mikkel Olsen og Mike Halvor Petersen repræsenterer EUC Sjælland, når regionsmesterskaberne i Skills i tømreruddannelsen løber af stablen. Foto: EUC Sjælland.

“Jeg tror, det bliver hårdt, men samtidig er det også meget spændende,” forklarer den 17-årige tømrerelev Mike Halvor Petersen fra EUC Sjælland. Han kvalificerede sig til regionsmesterskaberne vi skolemesterskaberne, og har således allerede fået en lille forsmag på, hvad der venter.

“Det er noget andet end det, jeg går og laver til hverdag. Det er mere detaljeret og man er med i en langt større del af arbejdsprocessen,” forklarer han. Han sætter særligt pris på den faglighed, der gemmer sig netop i detaljen.

“Det fedeste er, når man står der med den sidste finish, og der samtidig er publikum på. Det kan jeg godt lide.”

For EUC Sjælland kommer værtsskabet for regionsmesterskaberne i kølvandet på de succesfulde skolemesterskaber ved Næstved Storcenter. Denne gang afvikles konkurrencerne på skolens eget område, men dog med mulighed for at publikum kan følge med på sidelinien, når tømrerne afvikler deres konkurrence torsdag og fredag og struktørerne deres konkurrence fra torsdag til lørdag.

“Det er vigtigt for os, at dette, ligesom skolemesterskaberne, ikke er en lukket begivenhed. Vi er en aktiv del af vores lokalområde, ja hele regionen, og det betyder også, at vores døre er åbne.

Vi vil gerne vise vores faglighed frem, og samtidig gerne profilere erhvervsuddannelserne som helhed. Regionsmesterskaberne er en oplagt mulighed, for her er det netop vores største talenter, der viser deres evner frem,” forklarer direktør på EUC Sjælland, John Norman.

Som ved skolemesterskaberne afvikles regionsmesterskaberne under sloganet “Håndværkerguld”, der er en rød tråd gennem EUC Sjællands talentarbejde frem mod DM i Skills i Næstved i 2019.

“Skolemesterskaberne var på ingen måde en enlig svale, når det handler om at investere i talentarbejdet. Håndværkerguld dækker ikke bare over det, som vi går efter ved Skills, men det er også vores elever, som vi hver eneste dag arbejder for at få til at skinne inden for hver deres fag. Det arbejde fortsætter ufortrødent,” slår direktøren fast.

EUC Sjælland har allerede høstet regionsmesterskabssucces, da Philip Skovsgaard Gevad i sidste måned vandt regionsmesterskabet i mureruddannelsen og Troels Strøyer Christophersen vandt regionsmesterskabet i flisemurerdisciplinen. Det blev fulgt op med regionsmesterskaber for malere og elektrikere, ligesom også skolens frisøruddannelse er klar til DM.

Om det bliver til mere mesterskabsjubel for skolen inden for tømrer og bygningsstruktør- og anlægsstruktør-uddannelserne vil vise sig, når konkurrencerne løber af stablen 12. til 14. oktober på Jagtvej. Her bliver der fri adgang for publikum, så alle deltagerne potentielt kan blive forberedt på den kulisse, der venter til DM.