Klejnsmed Torben Benny Nørgaard fra Tappernøje er blandt prismodtagerne, når ML-Prisen 2017 uddeles fredag den 29. september i Den Sorte Diamant i København. Undervisningsminister Merete Riisager deltager i hyldesten af de 25 dygtige lærlinge fra hele landet.

Klejnsmed Torben Benny Nørgaard fra Tappernøje er blandt prismodtagerne, når ML-Prisen 2017 uddeles. Foto: Industriens Uddannelser.

Det skriver Industriens Uddannelser i en pressemeddelelse.

For 15. år i træk danner Den Sorte Diamant i København den festlige ramme om uddelingen af Metalindustriens Lærlingepris, ML-Prisen. Prisoverrækkelsen, der er en af de vigtigste hyldester af faglærte, finder sted på fredag den 29. september.

Her er 25 af metalindustriens dygtigste lærlinge sammen med deres familier, mestre og faglærere inviteret til den store fejring.

Alle prismodtagere har hver især skilt sig ud med et særligt højt fagligt niveau, men det er ikke kun de faglige evner, der har betydning i udvælgelsen.

De sociale kvaliteter vægtes højt, og det er derfor et fællestræk for Torben og de øvrige prismodtagere, at de, udover at have opnået topkarakterer, også er gode kammerater og kolleger.

Skole og virksomhed indstiller i fællesskab
Torben har gået på EUC Sjælland og været i lære hos Stål & Design A/S. Han har, som de øvrige prismodtagere, afsluttet svendeprøven med et 12-tal og er herefter blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden i fællesskab. I indstillingen lyder det blandt andet:

“Torben har haft et højt fagligt ambitionsniveau gennem hele sin skoletid. Han er en målrettet og pligtopfyldende lærling med stort engagement og passion for sit fag.

Torbens arbejde udføres altid i høj kvalitet, og samtidig har han været socialt anlagt og altid klar med hjælp og støtte til klassekammeraterne, når de havde behov for det. Torben fremstår tillige moden og imødekommende, og han er meget vellidt af sine kolleger. Derfor fortjener han ML-Prisen 2017.”

Selv giver Torben følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de mere end 200 indstillede:

“Jeg er pligtopfyldende, jeg går gerne den ekstra mil for at få enderne til at mødes, og jeg er blevet opdraget til at være hjælpsom og en god kollega. Og så elsker jeg at arbejde. Under svendeprøven stod jeg konstant i svejsebåsen eller ved en maskine, og var altid den første, der var i gang igen efter frokosten.”

Fra ét talent til et andet
Undervisningsminister Merete Riisager deltager i arrangementet og vil sammen med formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og forbundssekretær i Dansk Metal, Per Påskesen, og næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen overrække statuetterne til prismodtagerne og hver især holde tale.

Under programpunktet “Fra ét talent til et andet” vil publikum kunne opleve et musikalsk indslag ved violinist Kirstine Schneider fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

ML-Prisen 2017 kan følges via livestreaming fra Industriens Uddannelsers Facebook-side fra kl. 10.30: https://www.facebook.com/IndustriensUdd/

GemGem