Slejpner, der jo er Odins otte-benede hest, genopstår om kort tid i Gl Ridehus på Grønnegades Kasernes kulturcenter. Og netop ridehus må siges at være det rette sted, hvor Slejpner kan nyde ånden fra fortidens fire-benede slægtninges trav og galop.

Denne kæmpe moskusokse blev skabt af Andrew og Kathy Kim i 2014. Foto: Helge Jørgensen

International Maskefestival Næstved har nemlig hyret Andrew og Kathy Kim fra Thingumajig Theatre i England til at genskabe Slejpner. De to er mildt sagt eksperter i at skabe bevægelige giganter – også kaldet giant-puppets.

Arbejdet begynder den 31. august, hvor hele det gamle ridehus er omdannet til et stort kreativt værksted.

Andrew og Kathy Kim har tidligere gæstet Danmark og bygget giganter. Det skete i forbindelse med Ærø Internationale Maskefestival i 2009.

– De to kunstnere rejser verden rundt for at lave den type konstruktioner. Så det er en stor glæde, at det lykkedes at hente de to til byen, siger kunstnerisk leder Helge Jørgensen.

Hvad med Odin – jo han bliver skam ganske levende med et menneske inden i. Der bliver kreeret et fantastisk imponerende kostume. Og han ridder selvfølgelig på sin elskede Slejpner.

Odin og Slejpner skal lede den store maskeparade fredag eftermiddag under maskefestivalen. Den begynder fredag klokken 17.00 fra kulturcenteret i Grønnegade.

Andrew og Kathy Kim optræder også under festivalen med deres The Flying Dodos.