Fem børn fra Fensmark laver dokumentarfilm om Børnekulturfestivalen

Mens Børnekulturfestivalen sætter fart på fantasien, er der fem børn fra Holmegaardskolens afdeling i Fensmark, der har særligt travlt. De har nemlig fået til opgave, af børnekulturkonsulent Katrine Gjesing, at lave en dokumentarfilm om Næstveds Børnekulturfestival fortalt i børnehøjde. Idéen bag projektet er at give børnene ordet under børnekulturfestivalen i Næstved.

Filmen skal beskrive de forskelligartede kulturtilbud der er for de 0-12-årige i byen i ugens løb. De fem børn skal fortælle om de forskellige kulturtilbud, de ser og oplever, og de skal også interviewe børn og kunstnere om deres oplevelser under festivalen.

Christian Junget Madsen, underviser fra Talentskolen, følger børnene som fagmand på filmområdet og som rådgiver af processen. Børnekulturkonsulent Katrine Gjesing er idégenerator bag projektet, og ungdomsskolens Lauge Dalsgaard leverer musik til filmens lydside. Der er med andre ord tale om et samarbejde mellem Børnekulturhuset, Holmegaardskolen afd. Fensmark, Talentskolen og Ungdomsskolen.

For de fem børn er der masser af læring forbundet med filmprojektet. Udover filmtekniske virkemidler får børnene også viden om kommunikation, kropssprog, stemmeføring og interviewteknikker. De vil desuden få indsigt i kamerateknikker, komposition, klipning, lyd og lys og ikke mindst vigtigheden af research og forberedelse.

Når filmen er færdig får børnene til opgave at holde oplæg for resten 4. årgang på Holmegaardskolen afd. Fensmark om tilblivelsen af filmen samt sætte ord på egen læringsproces.

Filmen udkommer som en mini-dokumentar på 3-5 minutter som et visuelt punktum på årets børnekulturfestival. Filmen kommer til at ligge på Næssis facebookside, på Næstved Kommunes og Mærk Næstved hjemmeside, på www.naboinæstved.dk og på www.næssi.dk
IMAGE

De fem dygtige filmbørn er Emilia Kiilerich Holgaard, Tilde Marie Kannegaard, Noah Nalepa, Nadia Nordahl Thomsen og Andrea Enkebølle Zachariassen.