Kontant opbakning til DM i Skills 2019

Industri- og Håndværkerforeningen for Næstved og Omegn har besluttet at bidrage med 100.000 kr. til afholdelsen af DM i Skills 2019 i Arena Næstved. Foreningen tilbyder også at deltage aktivt i arbejdet frem mod den store begivenhed, der samler de dygtigste unge håndværkere og elever i Danmark.

DM i Skills 2019 har helt uopfordret modtaget et kontant bidrag på 100.000 kr. og løfte om praktisk deltagelse fra en af lokalområdets ældre sammenslutninger, Industri- og Håndværkerforeningen for Næstved og Omegn, stiftet i 1880.

Pengene skal bruges til at sikre, at de unge i Næstved får øje på det gode håndværk, når der blændes op for konkurrencerne i over 40 fag den 4.- 6. april 2019.

– Industri- og Håndværkerforeningen har et vigtigt formål, og det er at støtte unge håndværkere og deres uddannelse. Derfor synes vi også, at det er vigtigt at gå foran og vise vores opbakning til de allerdygtigste unge fra erhvervsuddannelserne, når nu konkurrencerne foregår i Næstved. Foreningen uddeler normalt kun legater til studie- eller rejseformål, og det gjorde vi også forleden, siger formand for foreningen, Hans Henrik Knudsen.

Donationen vækker også begejstring hos borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen.

– Denne fine gave viser, at der er bred opbakning til, at Næstved Kommune har påtaget sig den store opgave, som værtskabet for DM i Skills er. Vi står sammen om at skabe gode rammer for vores unge og for erhvervslivet, og når det kan kombineres som ved DM, er det jo bare en ren win-win-situation, lyder det fra borgmesteren.

DM i Skills flytter rundt i landet hvert år, men det er første gang, at arrangementet afholdes i Region Sjælland. Arena Næstved med tre haller er ikke stor nok i sig selv til at huse alle de mange konkurrencer, derfor vil der også være et kæmpe telt på p-pladsen foran Arenaen.Der ventes omkring 60.000 besøgende over de tre dage det varer, og både statsministeren og undervisningsministeren vil deltage ved henholdsvis åbning og præmieuddeling.

Der er gratis adgang til DM i Skills, der udover de faglige konkurrencer også holder finaler i Skills-Stafetten for 8. klasser og for efterskoler. Det er den 4.- 6. april 2019, det sker i Arena Næstved.

Se billeder her: https://www.flickr.com/photos/skillsdenmark/albums/with/72157664450695975

Foto: Linette Bach