Første navn er på plads til dette års International Maskefestival Næstved

Familie Flöz fra Tyskland optræder to gange under maskefestivalen, der finder sted i dagene fra 15. til 16. september. Famile Flöz går på scenen i Ny Ridehus med deres forestilling om det besynderlige Hotel Paradiso.

Familie Flöz er et af Europas fornemmeste teatre, der gennem flere årtier har specialiseret sig i masketeatrets finurlige kunst og forfinet denne til perfektion. – Derfor er vi glade for at få besøg af netop dette masketeater på maskefestivalen. Familie Flöz er et højt professionelt masketeater, der udforsker masketeaterets magi – også på en meget humoristisk måde, fortæller festivalens kunstneriske leder Helge Jørgensen.

På Hotel Paradiso sker der mange mærkelige ting. Hotellet holdes noget besværligt i live af en ældre dame sammen med sin familie. Selvom det er et firestjernet hotel, trækker mørke skyer op. Sønnen kæmper mod sin søster om at få kontrol over hotellet, samtidig har stuepigen fået den uvane at stjæle fra gæsterne og kokken kommer mere end kød i suppen. Og så dukker et lig op ….

Familie Flöz gæster Næstved i et samarbejde mellem Grønnegades Kaserne Kulturcenter og International Maskefestival Næstved. -Endelig kan vi præsentere den forestilling som begejstrede mig og alle andre ved Fringe Festival i Edinburgh for et par år siden.
Den passer perfekt ind i Maskefestivalen, siger kulturcenterleder John Nørbjerg.

Siden sidste års lille forsmag på en maskefestival er der arbejdet intenst på at sætte et stærkt program til dette års internationale maskefestival. Der er flere navne på højt professionelt niveau på vej både til at vise masketeater og undervise på de mange workshops, der gennem en måned lægger op til maskefestivalen.

-Vi kan ikke afsløre flere navne lige nu, men vi kan garantere, at det bliver en spektakulær festival med mange spændende tilrejsende masketeatergrupper, siger Helge Jørgensen. – Og så skal vi jo ikke glemme, at maskefestivalens omdrejningspunkt er og bliver maskeparaden gennem byen, der arbejdes frem til gennem flere åbne workshops i august og september.

Hotel Paradiso spiller fredag den 15. og lørdag den 16. september – begge dage kl. 20.00. Billetsalget til forestillingen starter fredag. Du kan finde billetter til et ophold på Hotel Paradiso via www.gkkultur.dk, fra billetkontoret på Grønnegades Kaserne Kulturcenter, eller ved at reservere på tlf. 5588 3950.

Del på sociale medier