Fem store fortællinger i Næstved Kommunes identitet

I samarbejde med Næstved Kommune viser Næstved Museum frem til den 29. januar en udstilling i Boderne. Her præsenteres fem væsentlige områder, som indeholder mange af Næstved Kommunes 100 kulturmiljøer.
Udover en plancheudstilling viser udstillingen blandt andet arkæologiske fund fra Helligåndshusets have, skibsskilte fra Karrebæksminde, en tørvespade fra Holmegaards Mose og detektorfund fra Næsby.

Næstved er kulturarvskommune frem til maj 2018. Et projekt hvor kommunen er udpeget og støttet af Slots- og Kulturstyrelsen i samarbejde med Realdania.

I samarbejde med et netværk af ressource-personer arbejder kommunen på at udvælge eksemplariske kulturmiljøer med særligt potentiale for turisme, bosætning og erhverv. Men projektet har også sigte på at skabe generel interesse for at vitalisere kulturarven i form af kommunens mange kulturmiljøer. Herunder anvendelse, bevaring og synliggørelse af historiske bygninger, anlæg, landskaber og områder med deres særlige kulturhistorie. Det er vigtigt – ikke kun fordi vores kulturarv kan få de omkringliggende huse og områder til at stige i værdi – men også fordi kulturarv kan skabe lokal udvikling og stolthed.

Publikationen ” 100 kulturmiljøer i Næstved kommune” danner grundlag for kulturarvsprojektet.

De fem kulturområder, der her præsenteres som centrale i projektet, er Næstved By, fjordene, Industrikulturen, Holmegaard Glasværk/mose/gods samt Susåen.

Næstved Museum / Boderne
Sct. Peders Kirkeplads 8
4700 Næstved

Åbningstider: Tirsdag til lørdag kl. 10-14
Søn- og helligdage kl. 10-16
Mandag lukket
Entre: 40 kr. Børn under 18 år gratis adgang.

Om Næstved Museum:
Næstved Kommunes lokalhistoriske museum er beliggende i de to gamle middelalderbygninger Boderne og Helligåndshuset. I Boderne vises udstillinger af kunsthåndværk og i Helligåndshuset fortælles Næstveds historie. Næstved Museum er en del af Museum Sydøstdanmark.