De første Talenter når i mål

I tre år har de sunget, danset, forfattet, klippet, tegnet og lavet udstillinger. Nu er de første talenter fra Talentskolen i Næstved klar til at komme videre med deres kunstneriske karriere.

Søndag den 12. juni bliver ni håbefulde talenter festligt fejret og kan se tilbage på tre år med nye venskaber, kunstneriske udfordringer og personlig udvikling. For første gang kan Talentskolen i Næstved nemlig holde dimission for sine talenter. Og det bliver selvsagt en festlig dag – med alt det der hører til en dimission.

– Det er jo første gang, at vi skal holde dimission på Talentskolen, og jeg glæder mig utrolig meget. Det har været en stor fornøjelse at følge de unges udvikling, og nu er jeg spændt på at se, hvad fremtiden bringer, og hvor de skal hen bagefter, lyder det fra Kathrine Olldag, leder af Talentskolen.

Venskaber og interessante mennesker

Musicalelev Frederik Sander, på 19 år og fra Næstved er en af dem, som på søndag siger farvel og tak til Talentskolen. Og når han ser tilbage på de tre år, er det især de gode venskaber og interessante mennesker, der står frisk i erindringen. c84311_FACIT2016-1[1]

– Noget af det bedste ved Talentskolen er, at man møder rigtig mange alsidige mennesker, som kommer alle mulige steder fra i landet, og som også har de samme underlige og snørklede interesser, som man selv har, lyder det fra en smilende Frederik Sander.

– Vi har folk fra Faxe Ladeplads, fra Gentofte, fra København, nogen der kommer fra Ringsted, så det er stadig meget lokalt, i den forstand at det er Sjælland. Man møder den slags typer, som man ikke rigtig møder i folkeskolen eller på gymnasiet. Det er fedt, at min hjemby Næstved kan være centrum for det her, tilføjer Frederik Sander.

23-årige Mads Heyn Lykkeby Nielsen har også studeret på Musicallinjen, men modsat Frederik har han boet i København under studierne. Det har dog ikke været nogen hindring, at bo i København og samtidig passe studiet og vennerne. Den lille time, som togturen varer, bliver nemlig brugt konstruktivt og i godt selskab sammen med klassekammeraterne.

– Det har slet ikke været noget problem at pendle. Hvis der er andre med fra København, kan man jo sidde sammen i toget og udveksle idéer. Jeg bruger også tiden på at læse manuskripter igennem for ligesom at komme helt ind i dem, fortæller Mads Heyn Lykkeby Nielsen.

Hvad angår fremtiden, så håber Frederik på at komme ind på MGK, mens Mads i første omgang vil lave et teaterkompagni sammen med et par medstuderende. Fælles for dem begge er, at de på søndag kan kalde sig de første nyudklækkede talenter fra Talentskolen i Næstved.

Dimissionen for talenterne bliver afholdt søndag den 12 juni kl. 12.00 til 16.00 i Musikstalden på Grønnegade Kaserne Kulturcenter, og alle er velkomne til fejringen.

04a74d_Facit2016[1]

Fakta

Selvom Talentskolen ikke har eksisteret særligt længe, er der allerede elever, som har kunnet bruge skolen som springbræt:

• En kunst/design-elev fik et værk optaget på KU (Kunstnernes Efterårsudstilling) i København. KE er landets mest prestigefyldte censurerede udstilling.

• Samme elev fik også et værk optaget på den censurerede videokunstudstilling, FOCUS, i København.

• To andre kunst-og designelever kom i år til tredje runde til kunstakademiets optagelsesprøver, og én kom videre til anden runde. Kun ca. 10% af ansøgerne går videre til 3. runde.

• Frederik Mansø fra scenekunstlinjen er blevet optaget på Statens Scenekunstskole. Tre andre elever kom videre til optagelsesrundens anden prøve – ud af tre prøver.

• Herudover danner tre dimittender fra scenekunstlinjen deres egen ungdomsteaterkompagni, som de vil turnere med.

• En førsteårs- og en andenårselev fra scenekunstlinjen er blevet headhuntet til praktik på egnsteater Cantabile 2’s, kommende efterårsforestilling.

• To elever fra forfatterlinjen debuterer med hver deres digtsamling: Maja Mittag på forlaget Kronstork og Tine Høeg på forlaget Rosinante forlag.

• Signe Olesen Maxen fra forfatterlinjen er blevet optaget på Forfatterskolen, hvor der optages 12 ud af 600 ansøgere.

Pressemeddelelse udesendt af Næstved Kommune torsdag d. 2. juni 2016.