Fàilte bhlàth oirbh uile! (Hjertelig velkommen til alle)

Den 24. februar kl. 20.00 har det prisvindene skotske band ”Mànran” sat kursen mod Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved. Deres nuancerede udgave af gæliske folkeviser, har vist sig at være en stor succes, og er kun starten for det unge bands lovende karrierer.

”Ceòl-cluaise” eller ”Musik for ørerne”, som det så smukt er oversat til, antyder at der venter en særlig musikoplevelse, som du kan få muligheden for at se. Mànrans numre består både af engelske og gæliske sange, og det er den gæliske del der gør Mànran til noget helt særlig. Med afsæt i folkemusik og gamle traditioner er det musik fyldt med historier om kærlighed, krig og læ45a922_12[1]ngsel.

Som et af de yngste og mest elskede bands i Skotland har Mànran formået at sætte deres præg rundt omkring i verden. Deres afsæt i folkemusik og folklore er et udtryk for en nation, der er stærkt præget af sin nationale stolthed og historie. Denne slags musik har eksisteret siden middelalderen, men særligt i 1800-tallet, blev det dyrket og ”fundet frem igen”. Folket af den lavere klasse, ophøjede det folkelige og dens musik. Mange af Mànrans numre består af folkeviser og er derfor på gælisk. Det unge band har i tro mod folkemusikkens tradition videreført genren, og bygget oveni med engelske og moderne tekster.

Siden debutalbummet ”Latha Math” i 2011, er de blevet verdenskendte. I 2012 besøgte bandet Tønder Festivalen, og her blev de taget imod, med stor glæde og entusiasme. Deres rejser har taget dem omkring i verden, men deres kærlighed til de skotske højlande og gæliske kultur har altid fået dem tilbage igen. Med egne numre samt folkeviser har de rejst verden rundt, og med destinationer som Australien, Europa og Amerika har de taget verden med storm.

a24e06_Contact[1]

Med deres nye single ”Trod”, og med deres nye lead-singer, har de sat grundstenen til deres næste album.

Så har du interesse i at høre traditionelt musik med et snært af noget moderne, kan du købe billet til showet den 24. februar på http://www.gkkultur.dk/ eller fra billetkontoret på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Der kan også reserveres billet ved at ringe på billettelefon 5588 3950.