busFrit 16 i Næstved er igen kørende med to busser. For to uger siden tog Frit 16-børnene, forældre og personale med flag og store smil imod en ny, ombygget bus, der skulle afløse institutionens gamle – og pensionerede – bus.

I snart et år har der kun været én bus til alle 37 børn i Frit 16 på Kvægtorvet i Næstved.

Trafikstyrelsen inddrog sidste år godkendelser af børnehavebusser over hele landet, fordi de var blevet opmærksomme på, at der var udstedt forkerte tilladelser omkring fastgørelse af sæder og sikkerhedsseler. Og det gik også ud over Frit 16’s gamle bus, der ikke levede op til disse krav.

I omkring et år har Frit 16 derfor kun haft en bus til alle børnene og deres voksne, og det har stillet store krav – ikke kun til børn og forældre, men også til personalet, da børnene i børnehaven i al den tid har måttet deles om en bus til at komme ud til aktiviteter i naturen.

– Vi er meget glade for at have fået vores bus tilbage. Det er skønt, at vi igen kan tage alle vores børn med ud i naturen og udforske og lære om naturens mange muligheder. Især her på denne årstid, hvor vejret jo i den grad er med os busbørnehaver, lyder det fra Bjarne Boisen, som er leder i Frit 16.

Læs mere her.