I år starter de igen en DR Romanklub på Næstved Bibliotek. Her læser man de seks romaner, som er nomineret til DR Romanprisen 2021. Man mødes seks mandage fra december til maj og snakker om månedens bog.

DR Romanprisen bliver uddelt hvert år. Vinderen af Romanprisen 2020 blev Carsten Müller Nielsen med romanen De døde fylder dagene med en smag af mønter. De seks danske romaner, som nomineres til prisen i 2021, er udvalgt i løbet af 2020. De skal først og fremmest være de mest interessante og helstøbte romaner, der er udgivet i løbet af året. Der skeles ikke til salgstal; de mest velskrevne, originale og debatskabende bøger bliver valgt ud. Det er også vigtigt, at romanerne er forskellige i genre og kan give gode diskussioner om litteratur og romankunst for læserne. DR vælger i samråd med repræsentanter fra landets biblioteker de seks kandidater blandt årets danske romaner og tester dem på læsere i hele landet.

Læserne samles på bibliotekerne

Hver måned fra december til maj samles læseklubber på biblioteker landet over for at læse og diskutere de seks bøger og til sidst vælge tre kandidater, som skal med i finalen. Udover diskussionen om månedens bog blandt læseklubberne på biblioteket, vil der også være omtale af romanerne i DR’s programmer og på Litteratursiden.dk.

De første tre nominerede romaner er:
December: Katalog over katastrofer af Stine Askov
Januar: Hvor lyset er af Malene Ravn
Februar: Penge på lommen af Asta Olivia Nordenhof

De sidste tre romaner meldes ud senere. Biblioteket sørger for at skaffe bøgerne, og eneste forudsætning for at deltage er lyst til at læse og dele læseoplevelsen med andre. Når vi har læst alle de nominerede romaner, indstiller vi vores tre favoritter til prisen.

Tid og sted:
Man mødes følgende mandag kl. 19.00-20.30 på Næstved Bibliotek:
7. december, 4. januar, 1. februar, 1. marts, 12. april, 10. maj.
Der er 10 pladser i Romanklubben, og det er gratis at deltage.
Tilmelding senest 10. november på: www.naesbib.dk

Pressefoto