Fredag den 20. til søndag den 22. august vender den farverige gadeteaterfestival Street Cut tilbage til Næstved. Endnu en gang er cremen af dansk og internationalt gadeteater inviteret til byen, hvor man helt gratis kan få store grin, mad, musik, stemning, legeplads og masser af teater!

Dansk Rakkerpak & Faster Cool og Grønnegades Kaserne Kulturcenter er nu igen klar med et storslået festivalprogram, der byder på internationale kompagnier fra Frankrig, Italien, Spanien, Tyskland og Columbia kombineret med det bedste fra den danske gadeteaterscene. Dertil kommer en udsmykket festivalplads på kulturcentret med spansk legeplads, streetfood boder og levende musik mellem forestillingerne.

Der spilles også forestillinger i byen fredag eftermiddag og lørdag formiddag.

Gadeteaterfestivalen er for både børn og voksne og der er gratis adgang til samtlige 26 forestillinger plus til den Catalonske legeplads ”Guixot de 8”, der også besøgte STREET CUT i 2019, men nu kommer med helt nyt ”legetøj”.

Det er 4. udgave af STREET CUT, da festivalen holdt coronapause sidste år. Festivalen kan nu gennemføres næsten som i ”de gode gamle dage”. Man skal ikke længere vise Coronapas, men stadigvæk holde lidt afstand til folk man ikke kender på tilskuerpladserne. Og selvfølgelig skal man blive hjemme hvis man er syg eller er begyndt at få symptomer.

Åbningskabaret på Dråben
I år foregår den officielle åbning af STREET CUT fredag d. 20. august kl. 20 med en ”Åbningskabaret” på DRÅBEN, Næstved nye byrumsscene på Kvægtorvet. Her vil konferencier Niels Grønne under stram styring og med musikledsagelse af Bastian Popps Jungle-one-man-bass Band præsentere publikum for godbidder fra det meste af festivalens program.

Dansefest lørdag aften
På seneste festival i 2019 var koncerten lørdag aftens med orkestret Zirkus en kæmpe succes, hvor et talstærkt publikum mødte op og hvor rigtig mange indtog dansegulvet. I år vil det dansk/colombianske orkester CUMBIAN COLORS forsøge at gøre dem kunsten efter. De spiller op til koncert og dansefest lørdag kl. 20.00! Cumbian Colors præsenterer en ny lyd og originale sange, der holder trit med ånden og traditionen fra Cumbia-bands fra Columbia i 60’erne og 70’erne, hvor de rige klarinetmelodier matcher vildskaben i den afrikanske tradition i Latinamerika. En fin balance mellem populær folkemusik og tropisk danseorkester. Publikum kan se frem til en superfest lørdag aften og i det hele taget til en festival med mange højdepunkter!

Udsmykning af festivalpladsen
Festivalpladsen er i år udsmykket af den lokale kunstner Julie Lindenskov Højfeldt, der til dagligt arbejder som billedkunstlærer på Lille Næstved Skole. Hun elsker at kaste sig over kreative projekter og i forbindelse med Street Cut, har hun skabt nogle eventyrlige rammer omkring performancepladsen. Hun har arbejdet ud fra en idé om en festlig stemning, med en bannerrænke i sommerlige farvetoner, der fanger øjet, og medvirker til at give en fornemmelse af teaterkunstens vidunderlige magi.

Musik på festivalpladsen
Lørdag er der gensyn med Bjarke Kolerus Duo. De spiller før, efter og imellem forestillinger. Bjarke Kolerus Duo, der udover Bjarke Kolerus på klarinet består af Channe Nussbaum på sang og guitar, spiller klezmermusik, den sprudlende østeuropæiske og jødiske festmusik, der igennem mange hundrede år er blevet brugt til både at sætte liv i kludene og til at skabe følelsesladede og intense øjeblikke til hverdag og fest verden over.

Søndag er der gensyn med Gunni Torp, der ligeledes spiller før, efter og imellem forestillinger. Et vuggende hamonika-groove, shakers og støvede trommer i tæt dialog med en fabulerende banjo. Det er jordnært og akustisk. og det er her sangerinde Gunni Torp tager sit afsæt, når hun sender endnu en samling sange afsted. Torp selv spiller harmonikaen. Matthias Arbo Klein er trommeslager og percussionist, banjospiller m.m. Sammen præsenterer de sangene med humor, anekdoter og usande beretninger fra landlivet, familielivet, dyreverdenen, hverdagen og drømmenes kringelkroge.

Pressefoto

PROGRAM 2021
Fredag d. 20. august
I city
15.00 – ”Tju Hej Vilde Dyr”, Dansk Rakkerpak (DK) *
16.00 – ”Les Cupidons”, Les Goulus (FR) *
17.00 – ”The Resque”, Street Fools, (ES) **
* Starter i Ringstedgade
** Spiller i Ramsherred
20.00 – “Åbningskabaret på ”Dråben”, Næstveds nye byrumsscene på Kvægtorvet.

Lørdag d. 21. august
I city
11.00 – ”Tju Hej Vilde Dyr”, Dansk Rakkerpak (DK) *
12.00 – ”Les Cupidons”, Les Goulus (FR) *
12.00 – ”Rødhætte og Ulven” (mobil version), Teater Beagle (DK) *
13.00 – ”The Resque”, Street Fools (ES/IT) **
* Starter i Ringstedgade
** Spiller i Ramsherred

Festivalpladsen, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
12.00 – ”Hang Loose – en dag på slap line”, Melanie Hagedorn (DE)
13.00 – ”Rødhætte og Ulven” (mobil version), Teater Beagle (DK)
14.00 – ”Tam Vild”, Dansk Rakkerpak (DK)
15.00 – ”The Horsemen”, Les Goulus (FR)
16.00 – ”Acapulco”, Digger & Dig (DE)
17.00 – ”Abattoir Blues”, Luigi Ciotta (IT)
18.00 – ”Plouf et Replouf”, Super Super (FR)
19.00 – “Fly me to the Moon”, Leandre Clown (ES)
20.00 – Cumbian Colors (CO/DK) – musik – så er der koncert og dansefest!

Start fra Festivalpladsen
”Drømmefangeren” Maja Rehøj/Eva Perez Sanchez (DK/ES)
11.00-13.30 – Rullende forestillinger ca. hvert 20. min.
14.30-17.00 – Rullende forestillinger ca. hvert 20. min
OBS: Forestillingen kræver billet, der kan hentes på kulturcentrets billetkontor fra kl. 10.30. (2 børn eller en voksen og et barn pr. forestilling/tur).

Søndag d. 22. august
Festivalpladsen, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
12.00 – ”Romeo & Juliet”, Passepartout (DK)
13.00 – ”Hang Loose – en dag på slap line”, Melanie Hagedorn (DE)
14.00 – ”Abattoir Blues”, Luigi Ciotta (IT)
15.00 – ”The Horsemen”, Les Goulus (FR)
16.00 – “Fly me to the Moon”, Leandre Clown (ES)
17.00 – ”Plouf et Replouf”, Super Super (FR)
18.00 – ”Tam Vild”, Dansk Rakkerpak (DK)
19.00 – ”Acapulco”, Digger & Dig (DE)
OBS. Ret til ændringer forbeholdes.

Både lørdag og søndag på Festivalpladsen:
”Guixot de 8” – Catalonsk legeplads for børn og voksne; – kaffe, – is og madboder samt orkestre, der spiller før og efter forestillingerne.

Om forestillingerne
”Tju Hej Vilde Dyr” – Dansk Rakkerpak, DK
Fire dyr på slap line sætter gang i gaden når de kommer marcherende, gokkende, brægende og brølende i et farvestrålende lille musikoptog! De fire dyr bærer deres musikinstrumenter og trækker afsted med en lille vogn med et mobilt musikanlæg på. Når de stopper op kaster de sig ud i et hæsblæsende musikalsk disko-potpourri med tilhørende dansetrin.

“Les Cupidons” – Les Goulus, FR
Tre skarptskårne græske guder spreder kærlighed med både finesse og bramfrihed. De franske gadeteatermagere er børn fanget i voksenkroppe og deres gøren og laden er heldigvis aldrig helt til at forudsige!

“The Resque” -Street Fools, ES
To ninjaer ankommer til byen i bil klar til at inddrive Maki – en hellig fisk, som nogen har stjålet fra deres kloster. Et show baseret på tre store søjler: improvisation, humor og forbindelsen til byrummet.

”Rødhætte og Ulven”(mobil version) – Teater Beagle, DK
En mobil eldreven seng danner rammen om et “eksplosivt” møde mellem Rødhætte og Ulven. Men hvem æder hvem eller hvad og hvorfor? Komisk og crazy gadeteater om fristelser, grådige vaner og appetit på livet.
Melanie Hagedorn DE ”Hang Loose – en dag på slapline”
Melanie tager sin forestillings-titel meget bogstavelig og præsenterer en hel dags rutine – balancerende på slap line. Hendes dagligdag er iblandet en god dosis komik og alskens forrykte ideer og er bestemt ikke kedelig!

”Tam Vild” – Dansk Rakkerpak, DK
Newyorkeren Jane er besat af myten om Abernes Konge og bliver lettere eksalteret når hun åbner en kulørt tegneserie om sit idol. En dag beslutter hun sig for at rejse dybt inde i Afrikas jungle og finde sin drømmehelt.

”The Horsemen” – Les Goulus, FR
Tre elegante dressurryttere demonstrerer hvordan de agter at vinde guld ved de olympiske lege i Tokyo. Et skrupskørt show inspireret af Monty Python, der blander performance, komik og fysisk udfoldelse.

”Acapulco” – Digger & Dig, DE
Digger & Dig er rejsende i musik på vej til Acapulco. De både elsker og hader hinanden og kender hinanden ud og ind, men er alligevel begge fulde af hemmeligheder og overraskelser. En musikalsk forestilling hvor alt kan ske!

”Abattoir Blues” – Luigi Ciotta, IT
På satirisk, visuel og komisk vis og ved brug af stor magi tager klovnen Luigi Ciotta et af tiden varmeste emner op: dyrevelfærd og kødspiseri – det bliver ikke kedeligt!

”Plouf et Replouf” – Super Super, FR
To topsvømmere og en oppustelig swimmingpool på bare en kvadratmeter. Scenen er sat til en komisk klovneforestilling om venskab, konkurrence, doping og synkronsvømning. En veldrejet komedie for alle aldre.

”Fly me to the Moon” – Leandre Clown, ES
En klovneduo dagdrømmer om at rejse til månen og begiver sig sammen af sted på en tandem. En poetisk forestilling, der fornemt veksler mellem det komiske og det tragikomiske.

“Drømmefangeren” – Maja Rehøj, DK/Eva Perez Sanchez, ES
I denne rullende forestilling inviteres børnene med på en rejse i en ladcykel. En rejse hvor de får mulighed for at møde deres inderste drømme – og måske kan de også hjælpe den gamle drømmefanger Bastiana, der snart ikke har flere drømme i sit drømmearkiv …

”Guixot de 8” – Catalonsk legeplads for børn og voksne; – kaffe, – is og madboder samt orkestre, der spiller før og efter forestillingerne.
”Romeo og Juliet” – Passepartout, DK
Shakespeares store, tragiske og rørende drama om to familiers indædte had og de unges skæbnesvangre kærlighed spilles med dukker og er helt uden ord, men går alligevel rent ind i hjertet hos store og små.