Sidste år deltog tusindvis af børn fra hele landet i Sommerbogen. Det blev til mere end 30.000 boganmeldelser, og børnene slog dermed det rekordhøje antal anmeldelser fra tidligere år.

Fokus på læseoplevelsen
Bag den populære konkurrence står De danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave, nemlig at skabe læselyst samt tilbyde børnene en masse spændende litteratur i løbet af den lange sommerferie.

I år bliver Sommerbogen lidt anderledes, end den plejer at være. Kravet om boganmeldelser træder i baggrunden, og i stedet skal børnene udfordre sig selv undervejs. Dermed rettes fokus mod selve læseoplevelsen.

Sådan deltager du
Du skal læse minimum tre bøger. Inden start skal du hente et udfordringsark på dit lokale bibliotek. Hvis du ikke har mulighed for at komme på biblioteket, kan du printe udfordringsarket fra vores hjemmeside www.naesbib.dk. På arket finder du 30 forskellige læseudfordringer med varierende sværhedsgrad.

Du skal klare mindst 10 af udfordringerne og herefter aflevere udfordringsarket på biblioteket, hvor du kan vælge en bogpræmie. Herefter deltager du også i konkurrencen om en af de tre nationale hovedpræmier, hvor vinderen får lov til at tømme en boghandel på 5 minutter. Derudover deltager du i den lokale konkurrence, hvor vi trækker lod om fire gavekort á 250 kr. til Langes Bog & idé.

Sommerbogen 2020 finder sted fra den 12. juni til den 22. august, og det er for alle børn mellem 6 og 15 år, bosiddende i Næstved Kommune.

Sommerbogen opfordrer til gode læseoplevelser i sommerferien. Pressefoto.