Michael Ejstrup opfordrer dig til at medbringe din sproglige ja-hat- Pressefoto.

Som led i festivalen Næver Ending Stories kan du fredag den 3. september kl. 17.30-19.30 opleve forfatter og forsker Michael Ejstrup i et forrygende sprogshow på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Dialekter og bandeord, børnesnak og gammeldansk, ghettosprog og gadeslang. I Danmark har vi på én gang et fælles sprog og taler dejligt mangfoldigt. Michael Ejstrup er sprogforskeren bag showet ”Som man siger”, der med lyd, billeder, sprogtoner og stemmer fra danmarkskortet vil guide dig rundt i talesprogets krinkelkroge.

Gammeldansk eller ghettodansk Det danske sprog er i konstant udvikling og rummer mange forskellige nuancer. Nogle benytter rigsdansk, andre dialekt. Nogle taler ghettodansk, andre gammeldansk. Nogle har accent, andre ikke.

Det talte sprog er tæt forbundet med identiteter – både på individ- og fællesskabsniveau. Derfor ligger der i sprogforskellene kimen til misforståelser og adskillelse. Ved at blive mere opmærksom på forskellige dialekter og deres baggrunde kan man udvide sin sproglige, kulturelle og personlige horisont.

Michael Ejstrup vil sørge for at massere dine hjerneceller, teste dine sproglige fordomme og gøre dine smilerynker dybe. Oplev ham på Grønnegades Kaserne Kulturcenter fredag den 3. september kl. 17.30-19.30. Det er gratis at deltage. Billetter bestilles på bibliotekets hjemmeside www.naesbib.dk 

Baggrunden for showet er projektet ”Som man siger”, der startede i 2020 og kører frem til 2022. Projektet indsamler og formidler mangfoldigheden i dansk talesprog. Læs mere om projektet og bidrag med din egen stemme på www.sommansiger.nu

Om Næver Ending Stories Den 3.-4. september fylder vi Næstved by med gratis forfattertalks, musik, poetry slam, ordinstallationer, workshops og digtoplæsninger, når festivalen Næver Ending Stories hylder fortællekunsten på tværs af medietyper. Læs meget mere om de enkelte arrangementer og følg med på bibliotekets hjemmeside www.naesbib.dk og på Instagram og Facebook.

Næver Ending Stories (NES) er et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Borgerservice, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Næstved Museum, Næstved Cityforening, Talentskolen og Ungdomsprojekthuset JB10, Næstved Ungdomsskole. NES er støttet af Mærk Næstved, Næstved Kommune, Statens Kunstfond og Edvard Pedersens Biblioteksfond. ”Som man siger” er støttet af Nordea-fonden.