Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Næstved Kommune i tidsrummet 2015-10-21 til 2015-10-27.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

SPRITBILISTER

En 26-årig mand fra Glumsø bemærkede onsdag kl. 11.30 en mand, som bestemt ikke virkede ædru, der gik fra en parkeringsplads ved City3 i Slagelse ind for at handle. Da manden kort tid efter kom ud igen og satte sig ind i en bil og kørte fra stedet, ringede den unge mand efter politiet og fulgte derefter efter ham. Det var derfor temmelig nemt for politiet at få kontakt til bilen, og i Jernbanegade blev den standset. Ganske rigtigt så var føreren af bilen – en 49-årig mand fra Slagelse – bestemt ikke ædru. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

En opmærksom mand lagde i går klokken 13.05 mærke til en ældre mand, der virkede noget usikker på benene, da han satte sig ind i sin bil og kørte ad Præstøvej mod Mogenstrup. Kort efter blev bilisten standset i Mogenstrup og alkometertestet til noget over det tilladte. Det var en 69-årig mand fra Næstved. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Lørdag klokken 15.48 fik politiet en anmeldelse fra vidner, der tilbageholdt en kvindelig bilist ved Lidl på Erantisvej i Næstved, som virkede fuld. Det var en 43-årig kvinde fra Næstved, og en alkometertest viste, at hun havde en promille, der var særdeles meget over det tilladte. Den 43-årige blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel, og da hun også virkede påvirket af stoffer, blev hun også sigtet for kørsel i påvirket tilstand. Den 43-årige havde ikke noget kørekort, og hun blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret.

Onsdag kl. 1.42 standsede en patrulje en bil, der kørte på Ringstedgade i Næstved. Ved rattet sad en 33-årig kvinde fra Rislev, som bestemt ikke virkede ædru, hvilket en alkometertest også bekræftede. Hun blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Politiet standsede i nat kokken 1.42 en 33-årig kvinde fra Næstved, da hun kom kørende i bil ad Ringstedgade i Næstved med en promille en del over det tilladte. Hun blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Politiet standsede mandag klokken 11.30 en motorcyklist på Kalbyrisvej i Næstved. Det var en 23-årig mand fra byen, og det viste sig, at han ikke havde noget kørekort. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og da det ikke var første gang, han blev sigtet for den forseelse, blev hans motorcykel beslaglagt på stedet.

HÆNDELSER

FENSMARK: Spritbilist kørte af vejen
Lørdag klokken 22.27 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var kørt galt på Sibberupvej i Fensmark. Bilen var kommet kørende fra Glasværksvej, og ved Sibberupvej mistede føreren af ukendte årsager herredømmet over bilen, som ramte en sten og en mindre beplantning. Herefter gik bilisten fra stedet. Politiet fandt frem til bilens ejer, som også var den, der havde kørt – en 41-årig mand fra lokalområdet. Han blev anholdt klokken 23.02 og sigtet for spirituskørsel, da han virkede fuld.

NÆSTVED: 23-årig fik beslaglagt motorcyklen
Politiet standsede mandag klokken 11.30 en motorcyklist på Kalbyrisvej i Næstved. Det var en 23-årig mand fra byen, og det viste sig, at han ikke havde noget kørekort. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og da det ikke var første gang, han blev sigtet for den forseelse, blev hans motorcykel beslaglagt på stedet.

NÆSTVED: Cigaret “skyld” i gårdbrand på Vindsmindevej
Tirsdag kl. 19.15 blev politiet tilkaldt til en gårdbrand på Vindsmindevej i Næstelsø. Ved patruljens ankomst – samtidig med brandvæsenet – var en af længerne fuldstændig overtændt, og selv om brandvæsenet fik hjælp fra Beredskabsstyrelsen nedbrændte længen fuldstændig, ligesom problemer med at få vand frem til brandstedet betød, at også en længe mere delvist nedbrændte. Ejeren af ejendommen – en 70-årig kvinde – oplyste til betjentene, at hun havde røget i sengen, og pludselig var der ild i hendes sengetøj, hvorefter ilden hurtigt havde bredt sig. Den 70-årige kvinde måtte med ambulance en tur på sygehuset på grund af røgforgiftning.

NÆSTVED: Flere anholdt for salg af hash
Ved en aktion, som politiets efterforskningsafdeling foretog på Kærlighedsstien i Næstved onsdag aften, observerede betjentene, at der blev handlet med euforiserende stoffer. Betjentene slog til mod en 19-årig mand og beslaglagde tre små salgsklumper hash på tilsammen 1,8 gram og yderligere 1,5 gram hash, som han havde på sig. Han havde endvidere lidt kontanter og nogle tomme salgsposer på sig. Den 19-årige blev klokken 20.08 anholdt og sigtet for salg af euforiserende stoffer.Senere på aftenen observerede betjentene fra efterforskningsafdelingen, at der blev handlet med euforiserende stoffer på Ramsherred i Næstved. Betjentene slog til klokken 20.54, og en 23-årig mand fra Næstved blev fundet i besiddelse af en salgspose indeholdende et cannabisblad og 1,5 gram hash. Han blev herefter sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Næstved Steen Blichers Vej Hus Mandag klokken 7.45-22.35 Ikke umiddelbart stjålet noget
Fuglebjerg Overdrevsvej, Rejnstrup Hus Fredag klokken 10.10-13.30 Ikke umiddelbart stjålet noget
Næstved Chr. Winthers Vej Hus Fredag klokken 15 – søndag klokken 16.10 MacBook pro, kamera af mærket Canon DSL50, bærbar pc af mærket Asus Aspire, iPhone 4, ekstern harddisk, to iPhone headset og en Fjällräven taske
Næstved Efterårsvej Hus Fredag klokken 16-22.20 Guldsmykker, to iPads og kontanter
Næstved Ferskenvej Hus Fredag klokken 18-19 Fire ringe og en tablet af mærket Samsung
Tybjerglille Bakker Ravnevej Hus Torsdag kl. 7.15 – 19.20 PH “Koglen” lampe

 

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Næstved Vordingborgvej ved Appenæs Bygade Klokken 8.35-11.20 10 køretøjer blev standset og kontrolleret. En blev sigtet for at bruge håndholdt mobiltelefon og otte blev sigtet for at køre hurtigere end de tilladte 60 km/t
Tappernøje Hovedvejen Klokken 13.20-14.30 Fire blev sigtet for at køre hurtigere end de tilladte 50 km/t – alle fire står til et klip i kørekortet
Næstved Præstø Landevej, Blangslev Fredag klokken 12-13.20 Seks blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen og en for ikke at have spændt sikkerhedsselen

 

 

Hastighedskontroller

By Vej Tid Type Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Næstved Ringstedgade Søndag klokken 14.04-19.10 ATK 1031 16 70 km/t 91 km/t
Toksværd Landevejen Lørdag klokken 14.06-19.12 ATK 1614 8 60 km/t 77 km/t
Næstved Herlufsholm Allé Torsdag kl. 14.02 – 19.30 ATK 1221 15 50 71 1
Tappernøje Hovedvejen Onsdag kl. 14.48 – 19.15 ATK 370 5 50 79 1
Tappernøje Hovedvejen Tirsdag kl. 10.40 – 11.15 Laser 20 0 50